sobota 1. srpna 2015

Moje vlasové "zbytečnosti"

Jak už jsem se několikrát zmiňovala, nepoužívám na vlasy žádné stylingové přípravky. Přesto se mi doma nashromáždilo pár věcí, které lze do této kategorie zařadit.

Jako první tu mám sprej na podporu vlnění vlasů. Nikdy bych si ho sama nekoupila, ale byla jsem se sestřenkou u její kadeřnice a ta mi s ním vytvořila perfektní účes. Jen sprej a difuzér a měla jsem jemné přirozené vlny plus mega objemné vlasy, které vydržely super až do dalšího umytí i bez použití laku nebo tužidla. Byla jsem nadšená a sprej si hned v salonu koupila. Nestál nijak moc a značka je to německá, mně zcela neznámá. Budou to už tak čtyři roky, a i když jsem se snažila, nikdy jsem stejného efektu na vlasech nedosáhla. Sprej bohužel umí vlasy nepěkně slepit. Možná, kdybych měla u fénování asistenci, účes by se povedl. Každopádně už jsem to se sprejem vzdala, ale je mi líto ho vyhodit. Chvilku jsem uvažovala, že bych si pořídila sea salt sprej, ale pak jsem to zavrhla, protože u moře jsem měla vždycky hnusné vlasy. Obří rozlítaný květák, samozřejmě pěkně vysušený.



Gel je ze stejného salonu od téže značky. V podstatě ho nepoužívám vůbec, maximálně když si vzpomenu, tak na uhlazení vlasů v drdolu. Samozřejmě taky umí slepit a já nemám moc odhad, takže nejspíš taky poletí do koše, i když je skoro plný.



Lak na vlasy Oriflame s kokosovou vůní jsem dostala před třemi lety jako vánoční dárek od kamarádky. Tenkrát se mi hodil, protože jsem měla maturitní ples a účes bylo občas nutno přelakovat. Nicméně i dnes si sem tam vlasy přelakuji, pokud si dělám kulmou vlny. Lak bohužel šíleně slepuje a ani moc nefunguje, protože mi vlny s ním nedrží. Snadnost vyčesávání nemohu posoudit, protože jsem si pak vlasy vždy myla a na vyčesání jsem se vybodla. Lak by měl dodávat vlasům lesk, ale to se mi nezdá. Nicméně myslím, že lak na vlasy je snad jediný stylingový přípravek, co se skutečně hodí mít doma. Pokud mi tenhle někdy dojde, koupím si nějaký další (ideálně levný, funkční a neslepující).


Používáte takovéto věci nebo se vám jen válí doma, popřípadě je vůbec nekupujete?

4 komentáře:

  1. Ze stylingových vlasových přípravků používám pravidelně tužidlo a lak. Poslední dobou mě dost lákají právě sea salt spreje, tak možná si časem nějaký pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužidlo jsem nikdy ani nezkoušela, ale docela by mě zajímalo, co by mi to s vlasy udělalo :) Sprej zkus, budu se těšit na recenzi, jsem zvědavá, jak moc by to vlasy vysušovalo.

      Vymazat
  2. Zrovna tady ty věci vůbec nekupuju. Já na vlasy kupuju jen šampony, kondicionéry, masky, oleje :) a většinou když dostanu nějakou takovou "zbytečnost" tak mě spíš nebaví ji používat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně, až to všechno vyházím, koupím si nějaký menší lak, kdyby náhodou, a bude to :D

      Vymazat