pondělí 31. srpna 2015

Liebster Award TAG

Hezké pondělí vám všem :) Pokud jdete zítra do školy, tak přeji šťastné vykročení do dalšího školního roku :) Pro dnešek jsem si připravila tag, do kterého mě nominovala Péťa. Sice jsem tento tag už kdysi dělala, ale otázky byly jiné a já mam tagy ráda, takže jsem šťastná za nominaci a Pétě mockrát děkuji :) Kdo ještě tag nezná, tak zde jsou pravidla: napsat 11 faktů o sobě, odpovědět na 11 otázek a vymyslet stejný počet otázek pro další blogerky.


11 faktů o mně

1. Studuji obor Výživa a potraviny na ČZU a jednou bych se chtěla věnovat výživovému poradenství (za velké peníze rozdávat základní rady nežrat-cvičit) :D
2. Už téměř 4 měsíce mám přítele a je to pro mě první vztah, který si dokážu představit jako dlouhodobý.
3. V poslední době čím dál tím raději utíkám z Prahy na chalupu a jednou bych klidně dokázala žít někde na vesnici.
4. Mám strach z řízení. Řidičák mám už tři roky, ale dlouho jsem nejezdila a děsí mě představa, že bych měla sednout za volant, nedej bože sama. Ale snažím se tento strach překonat a naštěstí je přítel na rozdíl od táty kliďas, takže věřím, že zas jezdit začnu. I když zrovna včera jsem málem zrušila Rovera, kterého měl přítel vypůjčeného od rodičů, takže jsem dostala z řízení ještě větší strach :D
5. Postrádám logické myšlení. Matika a fyzika byly vždycky moje slabá stránka.
6. Jednou bych chtěla mít doma hodně zvířat. Určitě psa, králíka a klidně i papouška. Zatím mi musí stačit křeček, který je do bytu praktičtější.
7. Občas mám chuť na nějakou větší vlasovou změnu, ale nakonec si řeknu, že zůstanu u svých dlouhých tmavých vlasů. Většího ostříhání bych rozhodně brzo litovala a do světlého melíru bych už po svých zkušenostech nešla.
8. Miluji, když jsem doma nebo na chalupě a nemusím se malovat a řešit, co na sebe. Vlastně v poslední době se skoro vůbec nemaluji :D
9. Už se těším na podzim (ne na školu). Miluji, když se mohu zachumlat do svetru, pít horký čaj a kochat se barevnou přírodou. Dokonce i ty depresivní mlhy a déšť mám ráda :) A samozřejmě hřejivé jedlé vůně v kosmetice, ty podle mě k podzimu patří.
10. Občas ráda vařím. Ale nikdy ne podle receptů, zásadně nakombinuji to, co zrovna najdu doma.
11. Nechodím do kina, filmy zásadně stahuji. Není nad film v pohodlí postele :)

11 otázek od Péti

1. Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo?
Zákeřná otázka :D Jsem všežravec, takže mám ráda maso, zeleninu i sladké. Ale pokud bych měla vybrat jen jedno jídlo, pizza nebo těstoviny nezklamou :)
2. Jaký je tvůj životní sen?
Nic konkrétního nemám. Jen bych chtěla být v životě spokojená, mít fajn rodinu, dobré přátele a práci, která mě bude bavit. A pokud bych měla vybrat něco materiálnějšího, chtěla bych trochu cestovat a poznat svět :)
3. Sleduješ pravidelně nějaké seriály? Jaké?
Na seriály moc nejsem. Ale před rokem a půl jsem díky kamarádce začala sledovat PLL. Je to sice děsná blbost, ale už nemůžu přestat :D I když musím uznat, že ten závěr podle mě trochu nezvládli a jsem zvědavá, jak budou pokračovat dál :D A taky jsem sledovala Super drbnu. I když se zpožděním několika let :D A mám ze sebe radost, že jsem relativně brzo přišla na to, kdo je drbna, i když na motiv jsem přijít nedokázala.
4. Máš raději kočky nebo psy?
Jsem rozhodně psí člověk. Ne že bych kočky vyloženě nenáviděla a mluvila o nich hnusně na každém kroku (jako sestřenka o psech), ale nevyhledávám je a rozhodně bych kočku doma nechtěla.
5. Zima nebo léto?
Nemám ráda extrémy, takže je to složité. V zimě je mi furt zima, ale víc mi určitě vadí extrémně horké počasí. Takže volím zimu, ale léto s teplotou do 25 stupňů je taky fajn :)
6. Jaké produkty z dekorativní kosmetiky máš nejraději a mohla bys jich mít mnoho? (rtěnky, tvářenky...)
Já zas na tu dekorativku moc nejsem, takže nemám žádnou takovou závislost. Ale líbilo by se mi mít velkou sbírku, i když bych ji asi nevyužila :D Hodně mě lákají paletky očních stínů, tvářenky, rtěnky a taky nude laky na nehty :)
7. Oblíbená značka oblečení?
Nemám oblíbenou značku. Většinou prolezu Palladium a navštívím běžné cenově dostupné obchody :)
8. Oblíbená značka kosmetiky?
To je těžké říct. Každá značka má produkty povedené, i ty horší. Na sprchové gely mi stačí Balea, dekorativku mám od různých značek, stejně jako péči o pleť. Nepotrpím si na drahé značky, i když samozřejmě nezlobila bych se, kdybych měla ve své sbírce nějaký luxusní poklad :)
9. Jaký je tvůj oblíbený alkoholický nápoj, samozřejmě pokud piješ alkohol?
Ne že bych to nikdy nepřehnala, už jsem se párkrát poučila, ale oproti všem mým přátelům v podstatě nepiji. Tvrdý alkohol mi nechutná vůbec, jen k němu čichnu a zvedá se mi žaludek. Víno si dám výjimečně, tak 3x do roka, když je nějaká oslava, ale musí být hodně sladké a ani tak to není nic, co bych musela mít. Docela ráda mám různé koktejly jako mojito nebo piňa coladu, Ale dám si něco takového tak jednou do roka. Jsem zkrátka ta nudná, co si dá na oslavě klidně vodu :D
10. Jak vypadá tvoje běžné ráno?
Teď o prázdninách se pomalu vykulím z postele a začnu hledat něco k snídani. Pak si vyčistím zuby a dlouho se přemlouvám k vyčištění pleti a převléknutí z pyžama :D Ve školní dny do sebe rychle naházím jídlo, vyčistím zuby, nahodím fasádu, prohrábnu skříň a letím. Mám vždycky problémy stíhat a každá neplánovaná ranní činnost způsobí, že přijdu pozdě :D
11. Čím jsi chtěla být, když jsi byla malá?
Pokud jsem měla nějaké období princezen, tak si ho nepamatuju. Odjakživa jsem chtěla na veterinu, ale už jsem se smířila s tím, že to nevyšlo. A matně si pamatuju, že chvilku jsem chtěla být herečka nebo zpěvačka (ale brzo mi došlo, že zpívat neumím) :D

A zde už otázky pro vás. Nechci nikoho konkrétního nominovat, protože vím, že hodně holek už tag dělalo. Ale zároveň budu ráda, pokud se zapojí co nejvíc z vás a pokud blog nemáte, nevadí, klidně odpovídejte do komentářů.

1. Jaký máš názor na sociální sítě? Koukneš jen občas na novinky na Facebooku nebo je to pro tebe každodenní způsob komunikace?
2. Měla jsi v dětství nějaké oblíbené jídlo, které už dneska nemůžeš ani cítit?
3. Kdyby sis mohla vybrat místo a dobu, kdy by jsi chtěla žít, co by to bylo?
4. Chutná ti česká kuchyně nebo dáváš přednost exotice, popřípadě klasice v podobě špaget a pizzy?
5. Máš vysněné místo, kam by ses chtěla podívat?
6. Máš ve svém šatníku kousky, které nenosíš, ale z nostalgie se jich nemůžeš zbavit nebo ti nedělá problém před každou novou sezonou pořádně protřídit skříň?
7. Chodíš se ráda bavit do společnosti nebo jsi raději sama, případně s jednou kamarádkou, přítelem....?
8. Kdo je tvůj oblíbený hudební interpret a herec/herečka, případně oblíbený film?
9. Je nějaký konkrétní kosmetický produkt, který by jsi chtěla vlastnit?
10. Dáváš přednost dovolené ve formě válení u moře nebo nějakému dobrodružství?
11. Jsi ráda originální a vyčníváš z davu nebo jsi spíše typ na klasiku? (oblečení, líčení, chování)

To je pro dnešek vše. Omlouvám se za absenci fotek, ale posledních pár dnů jsem měla s internetem ještě větší problémy, než obvykle, a fotky se nechtěly nahrávat. V pátek se vracím do Prahy, takže se můžete těšit na víc recenzí :)

10 komentářů:

  1. Tak to já řidičák zatím nemám :)
    A víš, že já už se zase do školy těším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych radši řidičák neměla, aby se mi všichni nesmáli, že neřídím :D Těšíš jo? To seš asi jediná, koho znám :D

      Vymazat
  2. Super odpovědi, Jani :-) Máme toho hodně podobného. Taky mám řidičák a neřídím - "díky" tátovi. Když jsem se učila řídit, tak mě pořád jen stresoval, hulákal na mě a neměl trpělivost, tak jsem se zařekla, že na to kašlu, a jezdím autobusem nebo chodím pěšky. A mj. na podzim se taky těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Ale je to vážně škoda, hodně mě štve závislost na autobusu, hlavně když mám jet třeba na chalupu. Já bohužel zjistila, že po tak dlouhé době neřízení se opravdu na té silnici bojím, i když vedle mě sedí přítel a neřve na mě. A s tím podzimem jsi mě taky potěšila, většina lidí ho nesnáší :D

      Vymazat
    2. Přesně, já se taky už bojím...

      Vymazat
    3. Já v poslední době uvažuji, že si zaplatím kondičky u jedné milé paní, kde dělala řidičák i kamarádka. Ale zas mi to přijde zbytečné, když mám někoho, kdo může jezdit se mnou. I když na překonání strachu by mi to asi pomohlo.

      Vymazat
  3. Tvé odpovědi mě moc bavily. Řidičák mám, ale taky jsem neřídila asi rok, teď už ale jezdím a nejlépe sama, alespoň mi do toho nikdo nekecá :D Studuješ zajímavý obor - taky jsem se rozhodovala mezi nutričním terapeutem a fyzioterapií, nakonec zvítězila fyzio, ale výživa by mě taky hodně bavila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že začnu taky řídit, ale nadějně to nevidím :D Fyzioterapie mě taky chvilku lákala, ale takhle zpětně jsem ráda, že jsem na výživě, protože mi to přijde zajímavější :)

      Vymazat
  4. pěkný tag :) výživová poradkyně, to je dobrý! také nemám vůbec ráda alkohol, ale koktejly jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jenže pokud člověk nemá sponzora, tak těch koktejlů za jeden večer moc neochutná :D No alespoň se tím moc nedá opít :)

      Vymazat