pátek 5. června 2015

Moje aktuální lásky - červen 2015

Ahoj :) Vítám vás u nové rubriky, která ale nebude pravidelná. Jak už víte, na dekorativku mě moc neužije, takže se rozhodně nemaluji pořád něčím jiným a nenakupuji novinky (ale i z téhle kategorie se tu občas něco objeví, pokud budu něco používat fakt často) a péče tolik prostřídat nestihnu, takže tuhle rubriku u mě na blogu uvidíte jednou za čas. Taky neplánuji oblíbenců ukazovat moc, protože bych si brzo vystřílela veškerou munici :D Něco jako fotokoktejl, ale čistě kosmetický, případně související s krásou :)



Panthenol je mou stálicí na koupelnové poličce teprv posledních pár týdnů. I když jsem se ještě ani neopalovala, už 2x se mi povedlo se přismahnout. Jednou na školní exkurzi, podruhé na rybím festivalu. Panthenol pokožku hezky zklidní, ochladí a hned máte pocit menšího pálení. Plus hydratuje, takže ani nehrozí tolik následné oloupání. Tenhle lehoučký gelový krémík bohužel obsahuje snad všechny parabeny světa, takže bych se bála to dlouhodobě nanášet na svou pleť, abych neměla za pár dnů jeden pupínek vedle druhého. Bylo mi doporučeno ho nanášet i přímo na pupínky pro rychlejší hojení. Neříkám, že je to vysloveně špatné, určitě urychlí hojení stroupku, ale přijde mi, že hodně zapatlám i okolí pupínku, kde brzo vykvete další nepřítel. Takže občas ano, pořád ne. Každopádně je to super pomocník do každé domácnosti :) Seženete v lékárně za cca stovku a navíc hezky voní :)



Lak na nehty od Essence v nude odstínu 03 I am lost in you je taky mou žhavou láskou. Jak jsem líná si nehty lakovat, tak tenhle je společně s bezbarvým a pár nenápadnými laky mým oblíbencem už pár měsíců. Výdrž sice není světová (což mně nedrží žádný lak), ale případné nedokonalosti nejsou tolik vidět. Z nude kolekce jsem na nedávných nákupech ulovila ještě dva odstíny, ale o těch detailněji až někdy příště, protože takové obliby v mém srdci nedosáhly.

Žhavý tip pro všechny studující čtenářky. Zkouškové je v plném proudu a oči trpí při zírání do monitoru (ať už při čtení skript v PDF nebo prokrastinace u Facebooku). Doporučuji tenhle zvlhčující oční gel, který chrání oči před podrážděním z vysoušení. Já běžně používám spíše kapky, ale je fakt, že účinek gelu je dlouhodobější. Popravdě nemám ráda aplikaci, která je pro mě jako rána pěstí, když si do oka mám dát něco "cizího a studeného". Ale fakt funguje a oči jsou pak v pohodě :)


Tuhle multifunkční věcičku mám teprv chvilku, ale už mohu hodnotit koupi jako velmi povedenou. S použitím jako čistící gel bohužel souhlasit nemůžu, protože prostě peelingové částečky obsahuje, tudíž vás obrousí, ať chcete nebo ne. Peeling mám momentálně jiný, takže po Garnieru zas tak často nesahám. Ale na co se mi osvědčil, to je maska. Nenanáším ho na doporučené tři minuty, ale klidně na půl hodiny. Pleť hezky vyčistí, díky mátě i osvěží a rozjasní. Fajn je taky lokálně na pupínky, které rychleji vysuší. Na obličeji neštípe, jen lehce chladí a hlavně nevysušuje. Ačkoliv cítím alkohol, žádný tam není.


MoM jsem už kdysi měla, ale v klasické verzi, ne samo konzervační. Tato varianta je více hydratační. Maska nikdy nezaschne a vzhledem k obsahu medu lepí. Ale je fakt, že na obličeji nijak nepne a nic se nestane, ani pokud ji nechám působit třeba hodinu, Používám ji teď zhruba 3x týdně, protože nechci riskovat, že se zkazí. Pleť sice dokáže trochu vyčistit a projasnit, navíc slouží i jako peeling, ale upřímně si nejsem jistá, jestli za ty skoro čtyři stovky stojí. Každopádně je fajn a mám skvělý pocit, že pleť trochu rozmazluji a ještě relativně nechemickou cestou :)

Recenze budou, takže se nebojte, o obsáhlejší dojmy nepřijdete.

Máte nějaké oblíbence za poslední dobu? :)

14 komentářů:

  1. Na Mask of Magnaminty jsem četla samou chválu, až se dostanu do Prahy, určitě si ji taky na zkoušku pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě mně se na ní líbí hlavně to složení, ale co se čištění týče, udělají stejnou službu i levnější masky. Dobrá je třeba od Himalaya Herbals, ale bohužel je to samý paraben.

      Vymazat
    2. Od Himalayi mám peeling a ten je suprový, s maskou zkušenost nemám :)

      Vymazat
    3. O peelingu jsem už taky četla, ale ještě jsem ho nezkoušela, musím napravit :)

      Vymazat
  2. Já jsem si teď moc oblíbila kokosovej balzám na rty od Yves Rocher a taky ochranný sprej na vlasy od Baley :)
    S těmito výrobky zkušenost nemám Jani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O YR balzámech čtu fakt často, musím si nějaký taky pořídit :) Zrovna jsem jeden balzám dodělala, tak bude ideální příležitost :)

      Vymazat
  3. Panthenol je u mně na denním pořádku. Oční gel vypadá dobře, a navíc mě se hodí.
    Dendy´s beauty world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodí se určitě nejen při zírání do počítače, ale i na nějaké drobné podráždění očí od alergie nebo větru :)

      Vymazat
  4. Garnier pure 3in 1 mám také a jsem spokojená a jinak bez panthenolu žádné leto nepřežiji!:D:)
    Lovies 47
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si v poslední době čistím pleť víc s ním jak s gelem od YR :D Panthenol někdy vytáhnu i v zimě na podrážděnou pokožku, ale je fakt, že za léto minimálně jednu tubu spotřebuji :)

      Vymazat
  5. Já myslím, že výrobky od Pantene jsou této době opravdu super pomocníci a sama na ně nedám dopustit :) a ten lak vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsi myslela Panthenol :) Nedávno jsem někde četla, že existuje ve formě tablet jako doplněk na zlepšení kvality vlasů, takže se na něj chystám i v této formě :)

      Vymazat
  6. Ten zvlhčující gel do očí vypadá dobře. Já mám se suchýma očima problémy celý život. Dřív jsem každé ráno a pak i přes den používala Visine, ale pak mi bylo řečeno, že to vůbec není dobrý, protože oči si mohou vypěstovat závislost :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako že pak zleniví slzné kanálky a samy nechtějí produkovat slzy? To je zajímavá myšlenka a nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Já gel využila zrovna včera, když jsem měla po celé probdělé noci totálně rudé a opuchlé oči a moc hezky je zklidnil :)

      Vymazat