pátek 24. dubna 2015

Laidbare From dusk till down sérum s vitamínem C

Hezké páteční dopoledne :) Omlouvám se za delší pauzu, ale zkrátka nebyl čas na psaní. Ovšem soustředit se na školu se vyplatilo, dostala jsem z testu z ekologie dostatek bodů, takže nemusím ke zkoušce :) Teď už "jenom" tři zkoušky, spousta praxí a mám prázdniny :D

Ale teď už k dnešnímu tématu. Vůbec jsem nevěděla, o čem napsat, i když mám hodně věcí, které momentálně používám a mám je už dostatečně otestované. V koupelně mi padl zrak na toto sérum s vitaminem C, které používám už od Vánoc, ale ani nevím proč, do recenze se mi moc nechtělo. No ale překonala jsem se, takže tady to máte :)


Sérum jsem objednávala z eshopu beautyville za 374 Kč. Se službami eshopu jsem byla spokojená, dodání bylo rychlé a bez problémů.


Začnu tradičně obalem. Od Saloosu jsem zvyklá na kapátko, se kterým si připadám jak chemik, ale zde je pumpička. Nejdřív se mi zdálo, že séra dávkuje zbytečně moc, ale pak jsem se naučila, že nemusím vymáčknout celou dávku, takže si můžu na obličej nanést kolik chci a nemám žádně ztráty. Desingově taky nemám problém. Lahvička je skleněná, tudíž těžší, ale působí luxusněji než plast. Modrá s bílou vypadají čistě, až lékárensky. Jedinou výtku mám k víčku. Drží jen silou vůle, lépe řečeno je na pumpičce spíš položené, aby se neřeklo. Mám blbý zvyk brát produkty za víčko, ale tady do bohužel nejde. Taky mi už víčko stihlo prasknout a to jsem se k němu chovala hezky a ani mi nespadlo na zem.


Nemá cenu vám tady opisovat, co se dočtete na obalu. Raději vám popíši své vlastní zkušenosti.


Od séra jsem čekala doslova zázraky, protože přesně tak zapůsobilo na Mademoiselle M, které se hrozně moc zlepšila pleť a zmizely jí i pupínky. Kdybych to už nevěděla z jejího blogu, měla bych šok, že sérum není gelovité cosi, ale normální olej. Voní krásně po levanduli. Používám ho stejně jako všechny oleje, na navlhčenou pokožku a vmasíruji. Vstřebává se déle než mé oblíbené oleje Saloos nebo třeba olej arganový (ale o tom až jindy). Ze všech mých olejů z něj mám pocit nejvíce vyživené pokožky, ale že by nějak redukoval například linky kolem očí, to se říct nedá.

Pomáhá urychlovat hojení pupínků a pokud nějaký menší ručně zničím, do rána umí místo pěkně zahojit. Samozřejmě taky zabraňuje vysoušení pokožky, takže se ráno nemusím bát šupinek. Póry neucpává, takže další plus. Ale že by se mi po séru úplně přestaly dělat pupínky, to bohužel ne. Určitě mám pleť lepší jak před rokem, ale to spíš přikládám pravidelné a důkladné péči. Vzhledem k obsahu céčka by měly mizet i pigmentové skvrny. Já teda rozhodně pleť nemám barevně dokonale jednotnou, ale nepatlám na sebe vrstvy makeupu jenom kvůli pár tmavším flíčkům, které vyniknou stejně jenom na přímém slunci. Myslím, že sérum na skvrny nepůsobí nijak zázračně, protože toho bych si určitě všimla.

Jak tak píšu tuhle recenzi, říkám si, že zrovna superlativy jsem šetřila. Ale přesto jsem se sérem spokojená. Vydrží dlouho, je multifunkční (hodí se i na oční okolí), hodí se na všechny typy pleti, neucpává póry a pěkně vyživuje. Mám teď načaté ještě dva oleje Saloos a arganový od Ryoru, takže to hodně střídám, ale nebránila bych se opětovnému koupení séra.

Zkoušela jste některá tohle sérum? 

10 komentářů:

  1. O téhle značce se na blozích začalo dost psát, i tahle věcička vypadá dobře, děkuji za přínosnou recenzi :) Až spotřebuji mé zásoby, možná si něco od Laidbare taky pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co :) Určitě něco zkus, jsem zvědavá na Tvé dojmy, jestli si vybereš něco jiného, než tohle sérum :)

      Vymazat
  2. Ahoj, dnes som objavila tvoj blog a bez akéhokoľvek GA podmienkovania sa stávam tvojou novou followerkou ☺ ak budeš mať chuť, príď sa mrknúť aj ty na môj blog, budem rada
    #myBeautygram

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, o této značce teda slyším poprvé :) Mě naštěstí žádné pupínky netrápí, takže s těmito produkty nemám vůbec zkušenost

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se divím, v poslední době se na blozích občas objevuje :) Tenhle olej ani primárně na problematickou pleť není, takže ho klidně zkus :) A zbytek sortimentu jsem moc nezkoumala, ale myslím, že dělají věci na všechny možné typy pleti :)

      Vymazat
  4. Čtu ten článek během týdne asi potřetí.... jelikož teda nevím no. Ale nakonec jsem se rozhodla to nechat být, protože podle složení vit.C tam je jen v šípkovém oleji. A to si jako raději dojdu koupit céčko v prášku a dám si ho do nějakého květové hydrolátu....nebo si koupím rovnou samotný šípkový olej a přidám nějaký eterický olej. No uvidíme, každopádně se na to chystám spíš po domácku.
    Jak jsem už prvně četla ten úvod, tak mi bylo jasný, že jsme stejná studijní půda... Protože ekologii na body ze semestry a nejhorší praxe na poli - to nikde jinde nemají :-D Doporučuji se na poli nacpat do krámku a prodávat zeleninu, protože když si vzpomenu, jak jsem sklízela v dešti nějakou mrkev.... O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas tak kreativní nejsem, ale samozřejmě řešení by to bylo a určitě i levnější :D No hele já do krámku chtěla, ale zrovna minulý čtvrtek jsem měla první praxi a poslali tam nějakou holku, samotnou, musela si i připravit nějakej salát :D Já bych ani nevěděla, jak ten salát vylovit ze země :D Chudák tam byla s těmi pár saláty celý den. Mrkev zní taky vtipně, já sázela pórek a ta diktátorka nás furt komandovala, ať ten "póreček" dáváme hluboko a neničíme kořínky. Věř mi, že by jí trefilo, kdyby viděla, jak jsem to rvala do země já :D Jo a mimochodem, občas poprchávalo a byla mi strašná zima :D Tak pak jsme chodily hromadně furt "na svačinu" :D Ty praxe mě na týhle škole zabijou, pokud to nebude jedna nejmenovaná paní na FTVS, co nám nedopřeje ani termíny na zkoušku :D

      Vymazat
    2. Jako ty praxe byly jedna z nejhorších věcí, co jsem tam měla :-D A pak samozřejmě genetika. Teda nestěžuju si, na první pokus za jedna, ale big boss je prostě prudič.

      Vymazat
    3. Umíš povzbudit, to se musí nechat :D A kamarádka říkala, že dřív byla genetika ještě fajn, ale že teď jí ztížili.

      Vymazat