pátek 17. dubna 2015

Fotokoktejl

Hezké páteční odpoledne :) Po delší době jsem vyhrabala nějaké fotky, takže si dáme nekosmetický článek :)


Ferda už má 40 g a pořád je to zlatíčko. Nekouše a je děsně zvědavý, nebojí se ani lidí, které nezná. A hlavně: chutná mu skoro všechno, takže nemusím po Praze shánět nejlepší rajčata :D


Strava co dům dá, když jsem o víkendu doma sama :D Fuj kupované vajíčko, brambory a dresing podle rodinného receptu: půl na půl zakysaná smetana a jogurt, trocha hořčice, česneku, tatarky, kopru, soli a pepře.


Když mám ráno dost času, snažím se jít zdravě. Pod kiwi bude nejspíš jogurt, vločky a lískové oříšky.


Těstoviny s rychlou špenátovou omáčkou (špenát, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř) a vejce.


Abych nejedla furt to stejné, tak jsem si udělala zdravější a rychlejší verzi smaženého hermelínu. Je to jen polovina rozpuštěná v mikrovlnce (stejně mi moc hermelínu najednou nechutná).


Ve fitku jsem neodolala a koupila tuhle mňamku. Bohužel je to trochu drahá sranda dát za pití 33 Kč. Na šťávě je super, že je jen ošetřená vysokým tlakem, takže žádná chemie ani cukr navíc. Údajně by jedna lahvička měla nahradit dopolední svačinu, ale nemohu souhlasit. Trocha dužiny je v pomeranči i v grepu, ale furt je to více méně voda a měla jsem brzo hlad. Ale pozor, jak nesnáším řepu, tak tohle ušlo. Nejdřív jsem si myslela, že to chutná po křenu (ten nesnáším), ale pak jsem rozeznala, že je to jen to jablko a od té doby mi tahle kombinace chutná. Bohužel jiné příchutě ve fitku nemáme, ale mám v plánu si zajít do Palladia na čerstvého "Uga". Občas je to fajn rozmazlení se a zároveň způsob, jak doplnit vitamíny. Možná si pořídím odšťavňovač :D


Moje oblíbená svačina, když nemám moc hlad. Vím, je v tom cukr a nějaká chemie, ale chutná to líp jak neochucená verze. 


Není nad to dát si na jaře jahody s tvarohem :) Taky vám nejvíc chutnají jahody právě v době, kdy ještě na zahrádce nerostou? Samozřejmě tyhle jsou domácí z mrazáku, kupovanou jahodu mimo sezonu bych nepozřela :D


Jak už jste si asi všimly, mám zvláštní chutě. Miluji rajskou své výroby s rýží, sýrem a vejcem :D


Neodolala jsem a koupila si (opět ve fitku) tohle slavné zrní. Konkrétně tohle je verze s matcha tea. Příjemně mě překvapilo, že cena odpovídala ceně na oficiálních stránkách mixit.cz. Ale 209 Kč je přece jenom dost. Rozhodně by se vyplatilo si koupit suroviny a namíchat směs doma, ale na to jsem líná. Jediné zklamání mám z toho, že matcha tea tam není vůbec cítit a ani nemá po smíchání jogurt nazelenalou barvu.


A nakonec něco málo kosmetického. Po roce jsem se konečně dostala k této řadě na poškozené vlasy. Zatím jsem zkusila jen šampon a kondicionér a jsem velmi spokojená. Jen bohužel šampon není na moje mastné vlasy úplně vhodný, takže dva dny nemyté vlasy už na jedno napěnění neumyji a nevydrží tak dlouho nadýchané, ale stejně ho mamce nedám :D Balzám je taky moc fajn, sice je to samá chemie, ale vlasy pěkně uhladí a zbytečně nezmastí. Ale ještě to chce pořádné testování, abych zjistila, jestli to stojí za ty peníze.

A málem bych zapomněla, dneska mi dala trenérka ve fitku recept na její oblíbený salát: nastrouhat červenou řepu, jablko a mrkev, přidat bílý jogurt, sůl, pepř, případně cukr a sezamová semínka. Možná říkala i o citronu, ale to si nejsem jistá. Já vzhledem ke své averzi k řepě ještě otálím, ale někdy to nejspíš taky zkusím :)

8 komentářů:

  1. Jéé, Mixit. Já měla velikonoční vajíčka a některý byly právě s matchou a vůbec mi to nechutnalo. Ale ty ostatní jo.
    Recepty jsou zajímavé, hlavně ta rajská :-D

    A miluju Fotokoktejl! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu velikonoční směs jsem koukala na oficiálních stránkách, ale nechtělo se mi objednávat a ve fitku tuhle variantu neměli. Doma už zrní ochutnali všichni a nikdo si ani nevšiml, že je tam něco zeleného :D S kamarádkou plánujeme vyzkoušet ten čaj samotný, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. milujem takéto vše posty :) a hermelín som tento týždeň mala aj ja :D
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě našla v ledničce další dva, takže až bude největší hlad, taky si dám :D

      Vymazat
  3. Ty Ugovy šťávy mě taky lákají vyzkoušet, ale zdá se mi to jako trochu drahá sranda, tak jsem si je zatím ještě nekoupila, tak třeba až budou peníze nazbyt (což u mě nehrozí :D). Od Toni&Guy jsem zatím nic neměla, tak jsem zvědavá na tvou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena je fakt šílená, mít doma odšťavňovač, tak třeba řepa s jablkem by byla skoro zadarmo. Ale třeba jednou za měsíc si asi radost udělám. Případně pokud bych uznala, že čerstvá se vyplatí víc, tak přesedlám na ni. A někdy určitě chci navštívit i Ugovu salaterii, na tu jsem moc zvědavá. Ale cenově to bude asi taky lahůdka. Z šamponu a kondicionéru mám furt radost a během týdne otevřu i masku :)

      Vymazat
  4. Máš teda zvlášní chutě, ta rajská se sýrem :D
    Kiwi mám ráda, ale jen jsem se podívala na fotku, hned se mi zkyselil jazyk, to mám tak vždycky :D Jsem zvědavá, co budeš říkat na ty přípravky od Toni Guy, taky jsem přemýšlela, že bych něco vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, kdybych byla někdy v budoucnu těhotná, tak se mi třeba naopak chutě vrátí do normálu :D U kiwi mám často stejné pocity, samotné bych nepozřela, ale s jogurtem jo :D TG je teď v Tetě ve slevě, tak můžeš zkusit, pokud nechceš čekat dlouho na recenzi :) Šampon je příjemně krémový, na normální nebo suché vlasy podle mě nemůže uškodit. Já mám už druhý dne vlasy mastnější, ale za to šampon nemůže, když není na můj typ vlasů. Kondicionér je taky fajn, docela snadno se z vlasů vyplachuje a nezatěžuje je zbytečně :)

      Vymazat