středa 25. února 2015

První návštěva fitness Contours

Ahoj :) Dneska bude článek na netradiční nekosmetické téma. Tak 14 dnů zpátky jsem se nudila a procházela starší články na Kissbooku. Narazila jsem na článek o fitness Contours a ani nevím proč, jsem začala pátrat a zjistila jsem, že jedna pobočka (Břevnov) je kousek od mého domu. Vždycky jsem si myslela, že fitko není nic pro mě, protože jsem hrozně líná a funění v posilovnách mě obzvlášť odrazovalo. Nakonec mi to ale nedalo spát a přece jen jsem se objednala na dnešek na první hodinu.

Napíšu vám pár obecných informací, ale fakt jenom stručně, protože googlit umí každý. Síť Contours je super hlavně v tom, že je jen pro ženy. Takže se nepotíte před žádnými svalovci a i stroje jsou uzpůsobené ženskému tělu. Fialovo-růžový design je taky fajn bonus. Nevím, jestli je to výhoda nebo nevýhoda, ale musíte mít zaplacené členství a nedá se přijít jen tak si na hodinku zacvičit a zaplatit třeba stovku. U toho klasického posilování je to asi jedno, ale mají i různé lekce speciálně na zadek, břicho, nebo zumbu (jmenuje se to u nich fitness dancing) a tam bych ráda chodila s kamarádkou, ale bohužel (na členství ji rozhodně neukecám - kdo by se ke mně chtěl přidat, je vřele vítán).

A teď už moje vlastní zážitky. Ráno se mi samozřejmě hrozně nechtělo vstát, ale bylo mi blbé hned první hodinu rušit, takže jsem se překonala a vyrazila. Byla jsem docela nervózní, protože jsem ve fitku nikdy nebyla. Hned u dveří se mě ujala trenérka (mimochodem překvapilo mě, že byla taková kulatější) a nasměrovala mě do šatny. Nemám doma žádné speciální sportovní oblečení, takže kromě sportovní podprsenky jsem měla jen obyč tílko a tříčtvrťáky. Po převlečení jsem s trenérkou vyplňovala dotazník o svém zdravotním stavu a cílech, jakých bych chtěla ve fitku dosáhnout. Pak už začalo samotné cvičení. Nejprve mi trenérka předvedla, jak který stroj funguje a pak jsem si vše zkusila sama. I u druhého kola mě občas opravovala, ale musím se pochválit, že mi to docela šlo, na to, že jsem ze začátku netušila, jak s těmi stroji zacházet :D Kromě cvičení na strojích jsou ve fitku i podložky, kde se cvičí jen s váhou těla a podobně. Měla jsem výhodu, že dopoledne tam skoro nikdo nebyl, takže jsem si připadala míň blbě :D Ale potkala jsem tam tři starší paní a dvě slečny. I když už byly všechny mnohem dál než já, cítila jsem se tam dobře a občas mě i některá z nich povzbudila a to potěšilo.

Po posilování následovalo protažení. Pak jsem s trenérkou probírala možnosti členství. Původně jsem chtěla na tři měsíce, což by mě se studentskou slevou vyšlo na nějakých 3100 Kč. Ale trenérka mě ukecala na členství půlroční (4500 Kč), které samozřejmě ve výsledku vyjde levněji. Členství se dá také přerušit, což bude super na léto, až nebudu moc v Praze.


Členská kartička mi udělala nesmírnou radost, protože se hezky vyjímá v peněžence mezi DM a Teta kartou :D Po příchodu do fitka tam mají takovou čtečku, ke které přiložíte kartu a ono vám to zapíše do systému, že jste tam byly a ve své složce na stránkách fitka si tak můžete mimo jiné hlídat i docházku. Samozřejmě s kartičkou se dá jít do jakéhokoliv Contours na světě, takže cvičit můžete kdekoliv (což je mi fuk, protože v Třebíčí u babičky pobočka není).

Teď mám ještě týden cvičení zdarma, ale já jsem si členství koupila radši hned, abych z toho ještě nevycouvala :D


Poukázky nejspíš nevyužiju, ale je to příjemná pozornost.

Mimochodem fitko je fakt hezky udělané. V šatně jsou dvě sprchy, takže jsem toho využila. Díky bohu mě napadlo si vzít ručník, i když to mám domů kousek :D K dispozici je také fén, což je určitě výhoda. Akorát příště musím nějak vymyslet, co si brát s sebou a co ne. Možná budu do fitka chodit před školou nebo hned po škole, a to budu muset omezit vše, co nutně nepotřebuji.

Zítra mám jít zas, tak jsem zvědavá, Už začínám cítit stehna :D V pátek bych chtěla jít taky, protože v sobotu jedu na vykrmování k babičce a tam se dostanu tak maximálně do bazénu :D Cvičení takhle dopoledne mi vyhovuje, protože s donutím vstát a fitko je volnější než večer, plus nemusím myslet celý den na to, že mám jít cvičit. Zatím doufám, že mě bude bavit i klasické posilování a při nejhorším budu prostě chodit na zumbu nebo jiné speciální hodiny (protože skupina motivuje).

Málem bych zapomněla zmínit další jedinečnost Contours. Kromě hudby se z reproduktorů ozývá i hlas, který upozorní, že ke čas jít na další stanoviště, Zkrátka forma kruhového tréninku. Ale přišlo mi, že málokdo se tím řídí. Ovšem pro začátečníky super věc, případně pokud je ve fitku víc žen a všechny se musí vystřídat na všech strojích.

Po absolvování první hodiny už není třeba se objednávat a do fitka se dá přijít kdykoliv a cvičit jakkoliv dlouho. Ale trenérka je k dispozici stále, což je velká výhoda. Já budu potřebovat její rady určitě ještě hodně dlouho :D

Upřímně doufám, že se z toho nezblázním, protože znám pár lidí, co začali cvičit a hrozně se změnili. A to nejen fyzicky. Už nemluví o ničem jiném než o sportu, doplňcích stravy a podobně :D

Určitě vás budu průběžně informovat, jak mi to jde a třeba se v Contours někdy potkáme :)

Chodíte někam cvičit?

8 komentářů:

  1. Moje kamarádka má teda s Contour hrozně špatné zkušenosti .. prý když nemohla přijit na cvičení, protože byla nemocná, tak po ní chtěli, ať jim ukáže potvrzení, že byla u doktora :D to se mi zdá teda už fakt moc .. ale tak možná, že záleží na pobočce a zrovna to byla náhoda .. každopádně fandím v odhodlání chodit cvičit. Já chodím pravidelně a bez cvičení už bych nemohla být :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hrůza :( Tady byli všichni vážně v pohodě a vypadalo to, že se s nima dá domluvit hodně věcí. Teda samozřejmě pokud bych nepřerušovala každou chvilku, to by se jim asi taky nelíbilo. Doufám, že mi to vydrží jako Tobě :) :D

      Vymazat
  2. Ty jo, tak to je super :-) Jsi dobrá. Držím palce, ať ti odhodlání vydrží ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už zmizely endorfiny a ještě mě naštvala máma s tím, že to nezvládnu :D Ale ráno se prostě budu muset vykopat a jít zas, když jsem to zaplatila :D Škoda, že nebydlíš v Praze, mohla bys chodit se mnou :D

      Vymazat
    2. ále, přece se nenecháš odradit... To jo, škoda :-( Taky bych chodila cvičit, ale samotný se mi nechce :-D

      Vymazat
    3. Nenechám, ale mamka umí občas fakt zkazit náladu :D

      Vymazat
  3. Zrovna když Mia ten článek předtím psala, tak jsem se hned dívala na ty střediska Contours :). Určitě, až bych si pořádně vydělávala, tak bych si to členství taky ráda pořídila, protože se mi líbí, že tam cvičí jen ženy :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zdá, že ve výsledku je to asi jedno, kdo ve fitku cvičí, protože dneska to vypadalo, že většina žen se soustředí na cvičení a nikdo moc neřeší okolí. Ale na začátek je určitě lepší vybrat si fajn prostředí a ženský kolektiv mi sedí víc :)

      Vymazat