čtvrtek 8. ledna 2015

TOP objevy 2014

Hezké čtvrteční poledne :) Dneska jsem tu s posledním článkem sahajícím do historie. Všude na blozích se objevují podobné články, takže jsem ani já nemohla udělat výjimku. Osobně si myslím, že je moc fajn si takhle připomenout, co v uplynulém roce stálo za to :) A hrozně moc se těším, až budu psát oblíbence příští rok :D Určitě bude zajímavé porovnat, co se změnilo :)

Za ten rok jsem si ověřila, že na pleť i vlasy platí pořád ty stejné zásady. Pokožku je nezbytné důkladně a pravidelně čistit, ale zároveň i hydratovat. Důležitá je samozřejmě i vnitřní výživa, takže žádné koření, tuk a sladkosti. No a samozřejmě to nejhlavnější je nesahat na pupínky, jinak se všechno ještě zhorší. Tohle heslo bych si měla napsat na zrcadlo :D

U vlasů se mi zase osvědčilo, že méně je více. Vyzkoušela jsem tenhle rok i dražší výrobky, ale přišly mi stejné, ne li horší než Balea.

Ale konec okecávání, jdeme na to. Na první dva poklady ještě nemám recenzi, ale u zbytku najdete v nadpisu odkaz na příslušnou stránku :)

YR peeling
Někomu se to bude zdát sice hodně, ale používám ho klidně i denně (samozřejmě pokud si nedávám čistící masku), v případě sušší pleti obden. Obsahuje jemná zrníčka, díky nimž pleť nádherně vyčistí. Od té doby, co ho mám, nemám s běžným gelem pocit dostatečné čistoty. Zrníčka jsou dostatečně malá, takže záleží na použité síle a rozhodně vám nesleze kůže. Gelu stačí malinko a ve slevě se dá sehnat fakt levně. A upřímně neznám nikoho, kdo by v YR nakupoval za plnou cenu :D



Bione krém
Poslední krém, kterému jsem se rozhodla dát šanci. Je absolutně univerzální, takže se hodí jak na problematickou pleť, tak na normální. Je hodně lehoučký a používala jsem ho snad 3 týdny v kuse každý večer, někdy i ráno. Bohužel jednoho dne jsem se probudila a kolem brady a nosu jsem měla hodně velké vysušené šupinky. Už jsem ho chtěla zavrhnout a věnovat mamce, ale dala jsem mu ještě šanci. Už ho nepoužívám pořád, ale střídám ho s olejem. Je super ráno, když potřebuji zakrýt nějaká sušší místa před nanesením BB, případně když jsem hodně líná vmasírovávat večer olej. Vstřebává se téměř okamžitě a nezanechává mastný film. Mimochodem koukala jsem na videa Áji z Beautylife a došlo mi, že ona mluvila o verzi výživnější, speciálně proti vráskám a ne o této (takže mám další položku na nákupní seznam).



Tonikum Garnier
Moje stálice. Je sice alkoholové a dost agresivní, ale mně vyhovuje. Stáhne póry, zmatní, vydezinfikuje obličej po čištění. Vždycky mám doma zásoby :)


Oleje Saloos
Jak už jsem psala, krémy mi na obličeji většinou nevyhovují, takže jsem na jaře sáhla po olejích Saloos. Momentálně používám Lemon Tea Tree, který voní dost dezinfekčně a výrazně, ale pleti slouží dobře. Nanáším ho na vyčištěnou a vlhkou pleť, do které se v případě přiměřeného množství vsákne rychle. Na pleti ho necítím a tak to mám ráda. Nesnáším, když cítím nános čehosi. Pleť zregeneruje, ale zároveň neumastí. Nevýhodou je složitější aplikace, takže je vhodnější na noc. Rosalina voní jemněji, ale nechci střídat dva oleje, takže jsem ji použila jen párkrát a momentálně čeká na svou příležitost, která bude kdo ví kdy, protože jsem k Vánocům dostala sérum od Laidbare s vitamínem C, které je taky olejové a momentálně ho testuji, takže Saloos nepoužívám. Mimochodem první dojmy: voní hezky, ale hůř se vstřebává. Každopádně už asi zůstanu u olejů a krémy zkusím jen výjimečně.



Maska Himalaya Herbals
Sice smrdí, ale vyčistí fakt skvěle. Černé tečky jsou méně výrazné a pupínků se tvoří méně. Navíc je za fajn cenu. Trochu mi připomíná Mask of Magnaminty od Lush. Ta sice lépe voní, ale taky je o dost dražší a hlavně prochází za nějaké 3 nebo 4 měsíce. Uznávám, že má i přírodnější složení, ale ta cena je pro mě dost důležitá. Ale teď už zpátky k himalájskému pokladu. Při smývání navíc zařídí důkladný peeling díky zrníčkům, takže je vážně super. Ovšem samozřejmě je lepší ji dávat na nerozrýpanou pokožku, protože v pupínkách umí trochu zaštípat a taky dřít něco rozrýpaného není moc super. K Vánocům jsem dostala další balení, takže určitě časem koupím i MoM a zkusím je pořádně porovnat.



Maska Loréal Absolut Repair
Masku jsem si pořídila k minulým Vánocům v kadeřnickém salonu. Cena byla samozřejmě vyšší, ale na internetu se dá sehnat výhodněji. Měla jsem k ní ještě šampon, ale ten na mě byl až moc výživný a zanechával mi na vlasech fuj pocit. Maska není samozřejmě přírodní a najdete v ní silikon, ale na moje vlasy byla absolutně perfektní. Nejlepší maska, co jsem zatím zkusila. Používala jsem ji v době, kdy jsem měla vlasy hodně poničené a vysušené po melíru a tahle maska byla to jediné, co ze zacuchaného cucku vlasů dokázalo udělat normální hladké a jemné vlasy. Voněla zvláštně, trochu květinově, ale zároveň nějak máslovitě. Nevím, jak to popsat. Top vůně to pro mě nebyla, ale nevadila mi. Konzistencí byla hodně hutná a nanášela se po umytí vlasů a vysušení ručníkem. Díky tomu taky nestékala a stačilo jí malinko. Omluvte neladící foto, ale masku už doma nemám.



Přelivy Casting Creme Gloss
První přelivy z drogerie, co jsem zkusila a jiné asi ani zkoušet nebudu, protože tyhle mi absolutně vyhovují. Už jsem měla dva odstíny a další dva mám v zásobě. Normálně stojí kolem 150 Kč, ale podařilo se mi je sehnat v Kauflandu za 75 a to už se vyplatí. Nesmrdí a aplikace je snadná. Bohužel se docela rychle vymývají. Nemám s čím je porovnat, ale přeliv od kadeřnice mi vydržel déle. Jenom pozor na odstíny, je lepší si vybírat ty opravdu studené, protože například Čokoláda se vymývala přes zrzavou. Nebyla to žádná tragédie a na podzim mi to nevadilo, ale dost lidí by to asi naštvalo. Teď mám Ledové kakao a i po měsíci je to studený odstín. Přelivy bych nepoužívala, kdybych neschovávala odrůstající melír. Myslím, že už bych barvit nemusela, ani po minulém vymytí už proužky nebyly vidět, ale baví mě hrát si s odstíny :)



Šampuky od Lush
Vyzkoušela jsem už 4. Jumping Juniper, Seanik, Godivu a Ultimate Shine, který mám momentálně (a pozor, v Lush ještě běží povánoční slevy a co jsem se teď dívala, právě US, JJ a Seanik mají za 133 Kč). Jednotlivé šampuky se dle mého ničím krom barvy a vůně neliší. Ale pozor na Godivu, ta obsahuje kousky kondicionéru a trhá mi vlasy! Všechny šampuky vlasy umyjí až do vrzava, takže následující péče v podobě kondicionéru je nutnost. Ale jsou super na cesty (nezaberou žádné místo) nebo do bazénu a podobně.



BB
Ačkoliv jsem byla ze začátku skeptická, nakonec jsem podlehla BB trendu. Vždycky jsem si říkala, že pokud mám pleť ok, nepotřebuji nic a pokud ok není, stejně potřebuji makeup. Ale na jaře jsem neodolala a pořídila si BB od Maybelline. Na zimu jsem si koupila ještě světlejší odstín a jsem spokojená. Hezky sjednotí a zároveň mi nezpůsobí žádnou pohromu, protože je bez oleje. Akorát by mohli udělat ještě světlejší variantu. Nejsem úplně bílá, ale i tak musím světlejší odstín teď v zimě hodně důkladně roztírat. S touhle značkou jsem spokojená, ale i tak mě láká zkusit něco jiného, čistě ze zvědavosti :)


A to by bylo z oblíbenců uplynulého roku vše. Vím, moc toho není, ale snažila jsem se vybrat fakt ty top nebo méně známé věci. Miluji i sprchové gely Balea a Radox, ale to je taková nudná klasika. Jak vidíte, kromě BB tu není nic z dekorativky. Je fakt, že se moc nelíčím a hlavně se nemaluji denně, tak toho moc důkladně otestovaného nemám. Ale chtěla bych to změnit a být trochu kreativnější :)

A co jsou vaši miláčci za uplynulý rok? :)


P.S. Včera jsem zvládla zkoušku z chemie za B, takže jsem největší frajerka a zasloužím si kosmetickou odměnu, takže budu ráda za vaše tipy na věci, co určitě musím mít :D

12 komentářů:

  1. Moc hezký článek! Ten konopný krém mám taky a je to můj strašně velký oblíbenec. Používám ho pouze na den a dokázal mi vyléčit atopický ekzém, zdaleka se nevyrovná žádným mastičkám a krémům, které mi předepsal kožní lékař. Ty oleje na obličej jsou teď dost velký trend, já jsem se zatím neodhodlala k tomu, abych je taky vyzkoušela na pleť. Zatím je používám jenom na vlasy :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejů se určitě neboj :) Pokud dáš vážně jenom kapku na navlhčenou pleť, všechno se bleskově vstřebá :) Ale moc bych na obličej nedoporučovala kokosák. Ten mi pleť nejdřív zhoršil a pak jsem se začala loupat. Myslím, že Saloosem nic nezkazíš a mají velký výběr :) A co se návštěvy na kožním týče, tam jsem nebyla už přes rok a mám pleť lepší, jak když jsem na sebe pořád patlala něco na předpis. Nejdřív to dva dny fungovalo, pak se to hrozně zhoršilo, pak se to vrátilo do stavu jako před začátkem léčby a podobně, takže jsem se rozhodla na to vybodnout :D

      Vymazat
  2. Pokud nemáš vyloženě suchou a nebo moc problematickou pleť, tak za sebe doporučuji makeup Catrice nude illusion, je fakt skvělý. Bez olejů a zbytečné parfemace, střední krytí, není potřeba ho přepudrovat.
    Produkty na vlasy z téhle řady od L'Orealu jsem dříve používala taky a byla jsem s nimi, co do výsledků spokojená. Bohužel jsem na ně časem začala mít alergii :-/
    PS: YR opravdu nikdo nekupuje za "plnou cenu" a myslím, že to ani nejde :-D (máš plnou cenu, pak slevu pro lidi bez klubovky a s klubovkou máš slevu z původní ceny, takže je ve finále skoro stejná jako cena pro ty, co klubovou kartu nemají. Takže jediné výhody jsou vlastně jen sbírání bodů a dárky k nákupu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip, kouknu po něm :) Momentálně mám makeup od Max Factor, takže to byla poměrně vyšší investice a na běžné líčení ho nepoužívám, ale Catrice zní skvěle :) Ty dárečky od YR mě vždycky potěší, takže to vnímám jako velmi příjemný bonus :)

      Vymazat
  3. Krásne objavy! :) ten BB krém by som si rada skúsila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju ke zkoušce, to chce určitě odměnu :) No já kdybych se mohla odměnit kosmeticky, tak bych si koupila nějaký krásný třpytivý lak :) Jinak výrobky znám, ale zkušenosti s nimi nemám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No já mám laků doma hromadu a nehty si skoro nelakuju, ale připomněla jsi mi, že jsem před Vánoci viděla jeden krásný třpytivý (a snad byl i pískový) od GS v tyrkysovém odstínu. Tenkrát by ve slevě, ale já si ho nekoupila. Naštěstí ho má kamarádka, tak si ho někdy půjčím :D

      Vymazat
  5. Super článek, olejíčky Saloos už musím konečně vyzkoušet :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, já už se bez nich neobejdu :) I když teď dávám přednost séru od Laidbare, které testuji :) Ale rozhodně se vrátím k olejům, pokud sérum nebude zázrak :)

      Vymazat
  6. Mám taky ráda olejíčky od Saloosu. Zbytek jsem, musím se přiznat, nezkoušela. :) Ale konopný krém měl přítel a nestěžoval si. :)
    V YR taky nenakupuju za plnou cenu (krom toho, že tam vůbec nakupuju hodně málo, protože mě štvou tím, že jejich akce mnohdy nejsou tak akční, jak se na první pohled zdá. No, ještěže je té kosmetiky tolik, že mi vůbec nechybí... :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě plánuji pořídit mamce konopnou vazelínu nebo tak něco :) Ona krémy hrozně fláká, ale něco univerzálního by snad používala :D Já v YR kupuji v podstatě jen dárky a pak věci, co skutečně chci zkusit. Ale jít tam nutně každý měsíc jenom abych uplatnila slevu, to nehrozí :D Musím se přiznat, že milejší jsou mi drogerie, kde se mě nikdo neptá, jestli chci poradit a mám dost času si všechno prohlédnout :)

      Vymazat