pátek 30. ledna 2015

Spotřebováno za leden 2015

Hezké páteční odpoledne :) Omlouvám se za delší pauzu, ale bohužel škola byla důležitější. V pátek jsme měla jít na ples a chvilku před tím, než jsem se měla začít chystat, jsem zjistila, že jsou termíny na zkoušku. Hned v sobotu jsem se začala učit a nějakým zázrakem jsem vše ve středu zvládla a nemusela jsem termín nechávat na poslední zkouškový týden. Včera jsem si byla pro index a konečně mám na chvilku od učení pokoj. Ale fakt na chvilku, protože 9.2. zase začíná škola. Smutné je, že mám furt takový ten pocit, že nestíhám a nedokážu úplně vypnout. Rodiče by měli jet na chalupu, takže se těším, jak strávím víkend absolutním nicneděláním :D Včera jsem byla s kamarádkou po víc jak měsíci na power józe a samozřejmě se nemůžu ani hnout :D

Ale už konec vykecávání, jdeme na dnešní téma.


Fotila jsem nějak bezmyšlenkovitě, takže obaly nejsou uspořádány podle použití na vlasy, pleť, atd, ale to snad nevadí.

Vzoreček Aquolina Body Cream s vůní čokolády a vanilky jsem dostala už hooodně dávno, ale dostala jsem se k němu až teď. Tuším, že to bylo u nějakého vánočního letáku Marionnaud, takže normální cena bude asi docela lahůdka. Každopádně jsem čekala nějakou bombu, ale ta se nekonala. Parfemace mi přišla stejná jako u Kakaového másla značky Balea (a to jsem používala tak dlouho, že tu vůni už nemůžu ani cítit). Pytlíček vystačil akorát na jedno namazání, a to jsem hodně šetřila. Hydratace nebyla nic moc, ale krém se vstřebával docela rychle. Na mou pokožku by to stačilo, ale na sušší určitě ne. Vzoreček mě tedy celkově nezaujal a o koupi bych uvažovala maximálně, pokud by byla cena baleácká, což ale samozřejmě není.

Effaclar Duo od La Roche Posay jsem dostala od sestřenky. Nevím, jestli jí nevyhovoval nebo jen měla vzorečků hodně. Každopádně jsem překonala svůj strach z krémů a vzorečky poctivě spotřebovala. Krému stačilo malinko, takže to vyšlo na zhruba 10 dnů. Pleť byla po nanesení jemnější a vyhlazená. Nemůžu tvrdit, že by mě zbavil pupínků, ale rozhodně jsem jich měla minimum. Ale nevím, jestli nemám zásluhy přikládat spíš častějšímu použití masek a séru od Laidbare. Každopádně kdybych si někdy v budoucnu chtěla nějaký krém koupit, klidně bych brala tenhle. Pleť mi nijak extrémně nevysušoval.

To krém YR Hydra Vegetal lepil, seděl mi dlouho na pleti a cítila jsem ho i půl hodiny po nanesení. Nevydržela jsem to a musela jsem ho smýt. Neměla jsem náladu na další pokus, takže jsem ho napatlala na ruce. Jenže ani do těch se nevsakoval, udělal olejovou vrstvu a byl hrozně nepříjemný, takže jsem ho opět musela opláchnout. A další tučné mínus má za dimethicone, což byl nejspíš ten důvod kluzké nevstřebatelné vrstvy. Rozhodně mi už na obličej nic takového nesmí, nedokážu si představit, co by způsobil třeba po celém dnu. Jo a parfemace taky nic moc, mám z téhle řady gel a je boží, ale v krému cítím ještě něco protivně nahořklého.

Vzorek Vademecum jsem měla na skoro celý měsíc. Ač se to nezdá, fakt neubývá. Ani nevím, jestli se něco takového ještě vyrábí. Podle obalu jsem pochopila, že se jedná o pastu a ústní vodu v jednom. Je to hutnější modrý gel, který pění jak blázen. Sice ani moje citlivé dásně a jazyk nedráždí a neštípe, ale vůbec neosvěží. Pokud vám nevadí jemná, spíše nasládlá chuť s minimem mentolu, jděte do toho (pokud se ještě prodává). Ale já se po plném balení rozhodně dívat nebudu.


O vlhčených odličovacích tamponkách Bel jsem psala nedávno, takže to moc pitvat nebudu. Na moje minimální líčení stačí, ale přijde mi, že je větší spotřeba. A trochu mi dráždí oči. Nemyslím si, že by to bylo tím odličovačem, ale spíš polštářky nejsou moc jemné. Mám ještě dvoje, protože mi je kdysi koupila mamka, takže je dodělám, ale sama bych si je rozhodně nekoupila.

O čistícím gelu Ryor na všechny typy pleti jsem už taky určitě kdysi psala. Ve zkratce: vysušuje, nečistí, parfemace je typická ryorácká. Dopotřebovala jsem ho na dekolt a další rozhodně nechci. Celkově jsem od Ryoru ještě neměla nic, z čeho bych byla extra nadšená. Spíš jen průměr nebo podprůměr.

To maska Himalaya Herbals je bomba. Psala jsem o ní už několikrát. Sice fakt nepříjemně smrdí, ale hezky vyčistí, černé tečky jsou po ní míň černé a díky částečkám zastane i peeling. Mám teď sice jiné masky, ale tuhle mám už zase v zásobě :)

Čistící pěnu Effaclar vyhazuji. Měla jsem ji už hodně let a byla prošlá. Dostala jsem někde vzoreček a bylo to v době, kdy jsem netušila, jak pěnu použít, takže bohužel víc k ní napsat nemohu.


Na šampon Aussie byla už taky recenze, takže opět ve stručnosti. Nevysušuje, vlasy umyje (ale pokud jsem je nemyla delší dobu, je třeba šamponovat 2x). Hezky žvýkačkově voní. Bohužel za tu cenu je to trochu málo benefitů, plus na moje mastnější háro je až moc hydratační a zdá se mi, že mi rychleji vlasy mastí. Kdyby byla cena poloviční, ještě bych o něm uvažovala, ale takhle fakt ne. Celkově jsem z Aussie zklamaná.

Ústní voda Listerine je určitě věc funkční. Doporučila mi ji i zubařka. Bohužel mě šíleně štípe a nechci svoje dásně a jazyk moc trápit, takže si ji musím ředit. Až dopotřebuji zásoby, poohlédnu se po jiné značce. Doporučíte mi nějakou jemnější ústní vodu?

Bambucké máslo Saloos jsem spotřebovala po fakt dlouhé době. Na patlání na tělo je to trochu drahé a je ho málo, na rty je ho pro změnu hodně. Občas jsem ho použila i na ruce nebo vysušené paty. V případě nouze se dá použít i jako oční krém, ale mně vadilo, jak bylo hodně hutné a nevstřebávalo se. Máslo si podruhé nekoupím. Určitě to není špatná věc, ale spíš tvoří ochranný film, než že by pronikalo do pokožky a hydratovalo nebo vyživovalo do hloubky.

Roll on od Ryoru je taková ta věc, co se doma hodí, ale zázraky samozřejmě nedělá. Když se nějaký pupínek rozhodně vylézt, něco takového ho nezastaví. Ale vzhledem k obsahu alkoholu aspoň postižené místo dezinfikuje a to se taky počítá. Ještě mám v jednom balení kousek a další už si nekoupím, protože jsem nedávno koukala na cenu a stojí skoro 90 Kč, což je trochu moc.


Laky nevyhazuji, ale posílám dál. Skoro si nehty nelakuji, a když už, volím průhledný lak, případně jemně mléčný. Podobný jako tenhle vpravo, akorát mám momentálně jiný. Na barevné nehty mě moc neužije, hlavně v těchto barvách. Jsou to spíš kousky ze slev, které jsem kdysi kupovala bez uvažování. Dám je kamarádce, která je snad využije lépe než já.


A to je za leden vše. Moc toho není, protože jsem kosmetiku docela flákala, když jsem byla pořád doma u učebnic.

A jak se vám dařila spotřeba? :)

8 komentářů:

  1. Gratuluji k úspěšnému zdolání zkoušek! :) Já ještě pořád čekám na výsledek jednoho testu, ale v mé mysli už mám prázdniny :D My jdeme do školy "až" 16.2. takže doufám, že si doma alespoň trochu odpočinu a načerpám novou energii. To já mám barevné laky zase moc ráda, nude nosím spíš vyjímečně. Na Aussie čtu rozporuplné recenze, někdo je z jejich produktů nadšený a jiný zase zklamaný. Já sama nemohu soudit, protože jsem od nich ještě nic nevyzkoušela. Moc si nekupuji takhle drahé produkty na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Věřím, že test jsi napsala výborně a prázdniny si zasloužíš :) Závidím zálibu v lakování, mně se hrozně líbí barevné nehty, ale jsem na to moc líná :D Já mám ještě v zásobě jednu řadu od Toni and Guy a pak se vrátím k levné drogerce, protože zatím nejsem přesvědčená, že by vyšší cena zaručila zázrak. Jasně, nezkoušela jsem extra drahou kosmetiku typu Kerastase, ale v rámci toho, co si mohu dovolit, mi klidně stačí na vlasy Balea :)

      Vymazat
  2. Ke zkouškám gratuluji :) Já Ti můžu doporučit ústní vodu od Odolu (tu zelenou) tu si kupuju a tolik nepálí a je super :)
    Od Listerine jsem měla jednou a to jsem vždycky slzela :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přesně, já si u Listerine taky pobrečím, pokud neředím :D Dík za tip, určitě zkusím :)

      Vymazat
  3. Ja som z Aussie strašne sklamaná, prehnaná cena za nulovú kvalitu plus mne to vôbec nevonia, skôr mi tá vôňa prekáža a navyše sa mi zo šampónu pre každodenné použitie nielen vlasy mastili, ale vlasová pokožka ma nehorázne svrbela. A s penou sa mi stalo to isté čo tebe, mala som ju ešte v dobách, kedy peny neboli nejako rozšírené a tiež som veľmi nechápala ako sa používa, hoci som si preštudovala návod, nejako som to nepochopila a nepripadalo mi to tak praktické ako gély, teraz je už doba iná, ale pena je už v koši.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta vůně zas tolik nevadí, protože se mi ve vlasech nedrží moc dlouho, ale je fakt, že mám radši neutrální parfemace. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo je z Aussie zklamaný. A tu pěnu jsem kdysi (měla jsem dvě balení) používala na suchou pleť a pak teprv jsem ji oplachovala vodou :D

      Vymazat
  4. Laky vypadají fajn, škoda že nelakuješ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi budu muset začít, zrovna v minulých 3 dnech jsem dostala další dva jako opožděné vánoční dárky :D

      Vymazat