čtvrtek 22. ledna 2015

Malý nákup aneb i za matiku je odměna nutná

Hezký čtvrtek :) V úterý jsem dělala zkoušku z matiky. I když jsem na matiku dost tupá, říkala jsem si, že na to C to nějak dám. Nakonec jsem samozřejmě zblbla zrovna to, co bylo lehké, ale vyvážila jsem to logaritmickou rovnicí, kterou jsem nikdy před tím nechápala, ale tentokrát jsem za ni dostala plný počet :D Zkrátka jsem měla víc štěstí než rozumu, takže i když těsně, matematiku mám z krku (a už nikdy v životě ji nechci vidět).

Během čekání na výsledky jsem stihla zajet něco zařídit a během volna jsem zaskočila i do Palladia. Na nějaké zkoušení jsem neměla náladu, takže jsem jen v rychlosti proběhla pár obchodů. Nakonec jsem si v Tally Weijl koupila triko a tílko, což jsou věci, které zásadně nezkouším. Jeden kousek mě vyšel na 79 Kč, takže jsem neváhala, i když dřív bych si takovou barvu nikdy nekoupila. Ale v poslední době se mi takovéhle odstíny začínají líbit a za tu cenu.... Původně jsem myslela, že triko dám mamce a tílko si nechám, ale mamce se zalíbilo tílko, takže mám asi smůlu :D


Mimochodem Tally slaví výročí, takže k nákupu dostanete ještě lízátko. A nevím, jestli je to jen dočasná záležitost, ale mají papírové tašky a ne ty trapné igelitky, co dřív. Upřímně v tomhle obchodě moc nenakupuji, zatím odtud mám jen jedny šaty (typu na party, ne extra společenské). Ale nejspíš si tam budu pořizovat basic kousky ve slevách. Bohužel to chce chodit včas, protože výběr barev už byl nulový.

Ještě během víkendu jsem si pořídila termální vodu Uriage, o které básnila Ája z Beautylife. Vždycky jsem se smála lidem, co si kupují vodu ve spreji, ale nakonec jsem i já podlehla. Původně jsem myslela, že budu vodu stříkat na obličej před aplikací oleje, ale nakonec mi to přišlo zbytečné, když mám doma vodu, která mi pleť nekazí. Používám ji tedy ráno třeba po aplikaci masky. Bohužel zatím ještě žádný názor nemám. Ája tvrdila, jak voda krásně hydratuje, a že je super i na vlasy, ale já si zatím ničeho extra nevšimla, takže tomu dám ještě čas, než budu litovat, že jsem vyhodila dvě stovky :D


Zítra je ples mé střední školy. Upřímně řečeno se mi tam vůbec nechce, protože nevím, co tam budu dělat (netancuju a jako naschvál tam určitě nebude třídní ani nikdo další, s kým bych si popovídala). Samozřejmě se mi ještě objevilo pár pupínků, takže taky nic moc. A nějak nevím, co na sebe. Měla jsem vymyšlené jedny šaty, ale jsou spíš univerzální a málo plesové (3/4 rukáv, krajka, tmavě modré), takže si asi vezmu ty, co jsem měla minulý rok, nakonec můj ples to není a nikdo už si nebude pamatovat, co jsem měla na sobě. Včera jsem dělala další pokus s kulmou, ale brzo mi došla trpělivost, takže budu doufat, aby ke mně zítra přišla kamarádka a vzájemně se před plesem učešeme. 

Chápu, že ples je příležitost se pořádně vyfiknout, ale já zkrátka tu Lucernu nemám ráda a stále vzpomínám na sestřenky ples na malém městě. Co vy a plesy?

To by bylo pro dnešek vše a já se zas vrátím k učení. Ještě mě čeká zkouška ze zoologie a to je fakt lahůdka, samo o sobě je to těžké, natož, když máme umět každé zvíře latinsky. Díky bohu zatím nemám ani datum, protože nejsou vypsané termíny, takže jen čekám, jestli ulovím něco, ideálně za 14 dnů. Jenže se musím učit už teď, kdyby náhodou byly termíny už na příští týden, protože nakonec budu ráda, když vůbec ulovím datum ve zkouškovém (když ne, automaticky mi odečtou jeden pokus).

Nakupujete v Tally a propadly jste kouzlu termálních vod?

4 komentáře:

  1. Gratuluji k matice, na tu jsem uplne tupa :D
    V TW nakupuji rada a uz pred Vanoci jsem dostala papirovou tasku :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já právě taky, takže fakt zázrak :D Vážně? Je fakt, že já tam nebyla ani nepamatuju.... Ale snad jim to vydrží, igelitka je sice skladnější, ale papír vypadá líp :)

      Vymazat
  2. Termální vodu jsem ještě nezkoušela a v Tally jsem už taky dlouho nebyla :)
    Já na plesy moc nechodím, teď teda půjdu té kámošce, ale když někam jdu, tak se těším, že se můžu krásně namalovat, nachystat a tak :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já právě zjistila, že nemam žádný samodržící punčochy :D Jediný exemplář je tmavý a ještě má zesílenou špičku, takže ho nemůžu vzít do otevřených bot :D Tady vidíš mou přípravu aspoň :D Ale je to výkon, normálně všechno kontroluju až chvilku před plesem :D Já mám taky vždycky vymyšleno, jak se upravím, a nakonec jsem ráda, že se jakž takž namaluji a dorazím včas :D

      Vymazat