sobota 10. ledna 2015

Aktuální péče o pleť

Hezké sobotní odpoledne :) Říkala jsem si, že už tu dlouho nebyl nějaký kompletní článek, co na sebe v poslední době patlám, tak jsem ho vytvořila.

Dlouho jsem přemýšlela, jakou formou tenhle článek udělám. Začala jsem psát ve stylu: když jsem celý den doma, patlám na sebe to a to, ale když ráno spěchám, použiji místo X Y a podobně. Sama jsem se v tom ale začala ztrácet, takže jsem se rozhodla popsat vám svou celodenní kosmetickou rutinu ve dnech, kdy nechodím do školy. Tak jako tak je teď zkouškové a na jaře, až bude škola, budu už určitě používat nějaké jiné věci. Krom toho si myslím, že průměrně inteligentnímu jedinci dojde, že když nemá čas si dávat ráno masku, udělá to večer nebo o víkendu :D

Jak už jsem uváděla hned na začátku, ráno nikam nespěchám, takže se nejraději věnuji své pleti v tuto dobu. Jsem doma sama, takže můžu chodit po bytě jak strašidlo a je to fuk. Začínám opláchnutím obličeje obyč vodou, která mě zbaví části špíny, co se mi přes noc na obličeji usadila. Snažím se teď používat hodně masky, takže ranní čištění 3x do týdne zahajuji právě maskou. Oblíbila jsem si tuhle himalájskou, případně teď dodělávám slupovací, kterou ale příliš nemusím. Po dvou letech, co ji mám, mi jde konečně sloupnout v kuse, ale stejně to bolí a přijde mi, že moc nevyčistí. Jako další mám v zásobě dvě od Freemana a nejspíš si vyberu jako první avokádovou :) Pokud není "maskový den", čistím gelem, který uvidíte níže.



Po masce obličej dočistím micelárkou, v případě mastnější pleti nebo "krizového období" tonikem.



Pokud mám někam jít a nemám obličej přesušený nebo podrážděný, nanáším rovnou BB. Jinak na doma si dávám krém. Tady vám přesně nenapíšu jaký, protože jsem se dala do spotřebovávání zbytků a vzorečků. Aneb když jsem celé dny doma u učebnic, nějaká pohroma by nebyla tak hrozná :D Mám tu nějaké "pupínkozabijáky" a na dny, kdy nechci pleť trápit, i lehký hydratační s konopím. Na oči nanáším oční krém. Bioderma mi nepřijde jako zázrak za ty peníze, ale nemám s čím srovnávat, protože jsem jiný oční krém nezkoušela.



Odpoledne, pokud jsem někde byla a byla jsem nalíčená, odstraňuji makeup micelárkou, olejovým odličovačem nebo vlhčenými tamponky. Časem bych chtěla zakotvit u micelárky (protože na mé líčení micelárka stačí), ale opět dodělávám zbytky a vlhčených tamponků mám bohužel ještě další 2 balení a tento olejový odličovač od Ryoru skoro nemizí, když ho používám jen na nějaké výraznější líčení.



Večer si nejraději čistím pleť čistícím gelem ve sprše. Pokud si nemyji vlasy, stačí umyvadlo a houbička. Střídám tyto dva gely od YR. Pure obsahuje drobná zrníčka a mám po něm fakt super pocit čisté pleti. Ale abych obličej netrápila úplně pořád, ve dny, kdy si dávám masku, mi stačí jemnější verze.


Po gelu už nanáším vyživující péči, jen v nejkrizovější dny ještě před spaním pod výživu použiji tonikum. Každý večer používám olej. Dříve to byly oleje od Saloos, nyní testuji sérum od Laidbare, což je vlastně taky olej. Po opláchnutí gelu si obličej ani nesuším a rovnou vmasíruji pár kapek výživy. Zatím jsem se sérem moc spokojená, menší pupínky dokáže zlikvidovat do rána. Uvidím, jestli bude tak skvělé i nadále :) Na obočí a řasy nanesu trochu ricinového oleje. Oční krém už večer nepoužívám, protože nechci mít na očích několik vrstev.



Pokud bych to měla nějak shrnout, základ je pro mě čištění. Když pleť důkladně čistím, nestane se žádná pohroma, když jeden večer nenanesu krém a podobně. Důležité je taky v případě pár pupínků nepanikařit a nesnažit se je za každou cenu vysušit. Lepší je se vyhýbat zrcadlu, na ruce nasadit palčáky a o pleť se starat obvyklým způsobem, maximálně na pupínky nanést nějakého lokálního zabijáka, kterých je v drogerii spousta. Dřív jsem pleť agresivně čistila a bála jsem se všech krémů a olejů. Teď už vím, jak velká to byla chyba a v současnosti už hydrataci a výživu nevynechávám. Na trhu už je spousta skvělých přípravků a každý si může vybrat, jestli mu je příjemnější olej nebo krém.



Možná se vám bude zdát, že v péči chybí peeling, ale speciálně peeling nepoužívám. Himalaya maska obsahuje zrníčka a gel od YR taky, takže peeling už by byl moc.

Uvažuji, že nahradím vlhčení obličeje vodou před aplikací oleje něčím víc profi. Měla jsem v plánu levandulovou nebo růžovou vodu od Saloos, ale posledních pár dnů koukám i po termální vodě od Uriage. Nejspíš si koupím oboje, protože jsem zvědavá :D


A co jsou vaše poklady v péči o pleť? :)

15 komentářů:

  1. Tu avokádovou masku od Freemana mám moc ráda. A zajímalo by mě, jestli bude nějaký článek o tom ricinovém oleji? :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna mi došla Himalaya a na avokádovou se chystám zítra :) Já zatím měla jahodovou a šmoulí a nic moc :( Článek určitě bude, neboj :) Ale ještě nemám ten olej moc otestovaný, protože jsem ho používala týden, pak jsem byla 14 dnů pryč a teď ho používám taky týden. Chci mu dát aspoň měsíc v kuse, možná radši víc :)

      Vymazat
    2. To je jasné, aby to bylo objektivní :) Každopáně se budu moc těšit na článek.

      Vymazat
  2. Super článek, taky jsem si teď hodně oblíbila masky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já mám období, kdy si masku nedám klidně přes týden, ale když jsem doma, ráda si je dávám často :)

      Vymazat
  3. Naozaj super vecičky :) Tú masku Pure System od YR používam tiež, zbožňujem ju :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ale je to gel/peeling, masku jsem od téhle značky ještě neměla :)

      Vymazat
  4. Super článek, dala sis záležet :-) Jsem zvědavá, co řekneš na tu citronovou masku. Já dostala trochu na vyzkoušení a vždycky při aplikaci mám pocit, že mi sežere obličej :-D Mám dost podrážděnou a červenou pleť po smytí masky. Ale zas musím uznat, že čistí vážně úžasně, i trochu odstraňuje černé tečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Právě jsem smyla avokádovou a taky se mi zdá docela brutální. Samozřejmě ji nedávám blízko očí, ale i ve vzdálenosti, kdy mi ostatní masky už nevadí, mi podráždila oční okolí. Asi ji budu prostě dávat ještě dál a uvidím :) Citronová bude na řadě jako další, ale tak znáš to, to obří balení je na dlouho :D

      Vymazat
  5. Téda to je produktů :) oční gel od Biodermy jsem vyhrála a jsem na něj moc zvědavá. Já teď používám micelárku od Nivei a střídám to s dvoufázovým odličovač od Garnieru, krém od Balei a teď teda ten oční krém a hotovo :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tak jenom vypadá, že je toho hodně :D Taky jsem zvědavá, co na tu Biodermu řekneš :) Mně by možná vyhovovala, ale furt v tom vidím ty čtyři stovky a za ty prachy bych čekala víc.

      Vymazat
  6. Skvělý článek, Freeman kosmetiku mám ráda. Biodermu jsem dlouho používala na radu dermatoložky, ale poté jsem přešla na Avene, který mám nejraději!

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Avene mi doporučovala kamarádka už aspoň tři roky zpátky a ještě jsem nic nezkusila. Budu to muset napravit, až dodělám všechny zbytky, co mám doma. Zařekla jsem se, že si nekoupím žádný krém, dokud nebudou pryč vzorečky a letité zásoby :D

      Vymazat
  7. Pekný článok. Ja som chcela oskúšať Loreal vodu a asi to budem musieť spraviť. Nemám nejak problémy s pleťou ale už dlho hľadám dobrú vodu.

    pls follow me:
    http://maddestfashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně nejvíc vyhovovala růžová Bioderma :) Loreal ujde, ale po Biodermě jsem měla lepší pocit na obličeji :) Ale rozhodně za tu cenu je fajn :)

      Vymazat