pondělí 2. dubna 2018

Spotřebováno za únor a březen 2018

Hezké velikonoční pondělí :)

Jak se máte? Já si čím dál víc musím říkat, že ten čas neuvěřitelně letí. Nedávno skončilo zkouškové, pak byly už seminárky a další školní povinnosti a najednou je tu druhá půlka semestru. Takže je nejvyšší čas všechny seminárky dodělat, rychle splácnout protokoly a pomalu se zas začít učit na zápočty. Letos si už vážně přeju, aby bylo po všem, protože nevím, co je to volný víkend :D

Musím se pochválit, že o tomto prodlouženém víkendu jsem byla extra produktivní. Když se mi v pátek dopoledne rozpadly kalhoty (samozřejmě v momentu, kdy jsem je měla na sobě a nebyla možnost se převléknout-snad to nebylo vidět), jsem si hned po návratu domů řekla, že je nejvyšší čas udělat revoluci ve skříni, což plánuju už tak dva roky. Probrala jsem zatím jen kalhoty a dvě police triček a halenek a tři čtvrtiny toho vyhodila. Letělo všechno, co jsem už dlouho nenosila nebo mi jakkoliv nesedělo. Jednu tašku už jsem odnesla do charitativního kontejneru, dvě obří tašky na to ještě čekají a jednu s tím lepším jsem schovala, aby se zastavily kamarádky a třeba si něco vybraly.

Zjistila jsem, že zásadní problém je v nábytku, protože mám hodně hlubokou skříň a zároveň poličky úzké, že se tam pořádně vejde jenom jeden sloupec triček. A vím, že jak se nějaký kus oblečení dostal dozadu, nikdy jsem to už nenosila. Takže teď jsem se rozhodla zadní část skříně téměř nepoužívat a uvidím, jak se vejdu :D

Po mém třídění samozřejmě nemám co na sebe, tak jsem hned vyrazila nakupovat a úspěšně pořídila triko, halenku, džíny (jo, ty jsem potřebovala nejvíc :D), boty a sako. Docela mi přijde, že se teď v obchodech dají najít hezké kousky, tak možná ještě vyrazím v týdnu na druhé kolo. Ale konec vykecávání :D

Je začátek dubna, takže nejvyšší čas podívat se na prázdné obaly. A jak jsem slíbila, tentokrát to bude únor a březen najednou.

Hydratační maska Yves Rocher: masku jsem dostala na Vánoce a bez vyzkoušení putuje dál. Obsahuje totiž dimethicone. A protože moje pleť silikony nesnese a jejich přítomnost v masce mě dokáže tak akorát vytočit, nemam potřebu ji zkoušet. Jinak voní stejně jako celá hydratační řada vodní svěží vůní.

Vzorečky: konečně jsem vytřídila vzorečky. Ty prošlé poletí do koše, zbytek obsahuje taktéž silikony, případně na nich složení není, takže jdou pryč ze stejného důvodu, jako maska.


Choco Story čokoláda s pekanovými ořechy a pomerančem: samotnou by mě nenapadlo do obchodu s čokoládou jít, ale kamarádka tam má brigádu, tak občas neodolám a něco si s její zaměstnaneckou slevou koupím :D Tuhle čokoládu jsem od ní dostala a byla naprosto luxusní. Neobsahovala nic navíc (palmáč a jiné lahůdky především), na rozdíl od většiny čokolád ze supermarketu. Byla jemná a netrnuly mě z ní zuby. Bohužel ta cena je na mě moc i s kamarádky slevou. Pokud chcete ale pro milovníky sladkého luxusní dárek, stavte se v čoko království u Staromáku :)

Elmex Sensitive: docela ironie vedle té čokolády :D Jak už asi víte, Elmex miluju, protože ostatní pasty mě více či méně pálí, jinou pastu k životu nepotřebuju :)


Schauma Silver Reflex šampon: na balayage nestačil a konce jsem měla stejně dost žluté. Jsem ale přesvědčená, že žádný silver nepomůže, pokud vlasy nejsou hezky studené už od kadeřnice. Schauma bohužel obsahovala i silikon a vlasy jsem měla takové divné jako bez života. Navíc si myslím, že mě kvůli tomuhle šamponu svědila pokožka hlavy. Nestalo se mi to pokaždé, ale párkrát v poslední době ano a jinak používám ty stejné přípravky dál, takže to muselo být Schaumou. Další silver už nechci, tenhle jsem spotřebovávala hrozně dlouho právě kvůli nulovému efektu.

Yves Rocher šampon na poškozené vlasy: šampon hezky umyl, ale na moje jemné a rychle se mastící vlasy byl až moc výživný. Naopak suché konečky s ním byly spokojené. Bohužel mě nebavilo mýt si vlasy častěji, takže další balení nechci. Jinak ho doporučím, pokud máte vlasy suché a zničené.



Sprchový gel Avon s čokoládou a kokosem: konzistenci měl skoro až gelovitou, dobře pěnil a nevysušoval. Ačkoliv to bylo mega balení, ku podivu jsem ho nepoužívala ani ke konci s odporem, i když vůně už se mi trochu omrzela. Cítit byla spíš čokoláda a na pokožce se vůně moc nedržela. Klidně bych si ho koupila zas.

Sprchový gel Balea Cukrová pusinka: miluju tu vůni. Sladká po vanilce a svěží po citronu. Bohužel nejlíp voní v tubě, při mytí už je slabší a z pokožky nevoní vůbec. Mám ještě jedno balení a nevadilo by mi mít další. Sice je to spíš letní vůně, mně se hodí ke všem obdobím.

Tělový peeling Dermacol Belgická čokoláda s pomerančem: moje nejoblíbenější vůně od Dermacolu. Zrníček bylo v peelingu dost, na tělo byla ostrost tak akorát. Pokožka nebyla vůbec vysušená, naopak byla krásně hladká a nemusela jsem se mazat. Jasně, svou zásluhu na tom měly silikony, ale na tělo mi to tolik nevadí a v tomhle případě přimhouřím oko. Určitě si někdy tenhle peeling pořídím zas.


Tělový krém Avon s kakaovým máslem: vůně nádherná, sladká, ale zároveň lehká, takže mě neomrzela ani po dlouhém používání. Textura lehoučká, trochu gelová. Bohužel klasický krém od Avonu, takže nesměl chybět silikon. Při správném množství se krém rychle vstřebával. Pokožka po něm byla hladká, ale nechci si na sebe zbytečně dávat silikony, takže do dalšího balení nejdu.

Nivea antiperspirant Invisible: začnu pozitivy: hezká vůně, praktické tuhé provedení je skladnější a nezaplynuje při aplikaci celou místnost. Kámen úrazu je v tom, že na tmavém oblečení prostě fleky dělá. A mě vážně nebaví prát všechno po jediném použití. Proti zápachu ochrání, ale úplně suché podpaží mi neudrží. Tohle už nikdy víc. Poradíte antiperspirant, co fleky vážně nedělá? Už začínám být zoufalá :D


Havlíkova apotéka pleťový krém Krásná slečna: bude samostatná recenze, takže jen stručně. Není špatný, pleť mi nezhoršil, ale ani zázračně nezlepšil. Bohužel při dlouhodobějším používání jsem měla vysušená místa kolem úst, takže bylo nutné jej střídat s jinými mazadly. Možná je to ale i tím, že je spíš vytvořen na mastnější pleť a já jsem sice majitelka problematické, ale ne mastné pleti. Navíc nebyl nejlevnější, takže já bych do něj už znova nešla. Škoda, chtěla jsem ho milovat, protože ta značka je mi sympatická a navíc česká.

Mixa krém pro citlivou pleť: vážně nechápu obsah ropných složek v krému, který je určen na citlivou pleť. Nicméně mi překvapivě vyhovoval a žádnou neplechu nezpůsobil. Kupovat si ho ale kvůli složení nebudu.

Havlíkova apotéka Mycí elixír na intimní partie: tohle byla naopak pecka. Krásná přírodní bylinková vůně, hodně byla cítit levandule a v pozadí chmel. V poslední době přírodní vůně vyhledávám furt víc v tom přeparfémovaném světě. Funkce taky skvělá, lehce pění a nedráždí, spotřeba malá. Jednou si celé balení určitě koupím.


Havlíkova apotéka pleťový krém Krásná paní: příjemný krém, ve vůni jsem hodně cítila makový olej. Na mě tam chyběla nějaká ta svěžest, ale vůně mi nevadila. Na rozdíl od Krásné slečny mi výživou vyhovoval víc. Jednou ho možná zkusím v plném balení, ale teď mám krémů dost.

Havlíkova apotéka Ranní 3 minutová maska: už jsem kdysi měla plné balení a stále jsem si neudělala názor. Maska nijak extra nevyčistí ani nevyživí. Na druhou stranu nanesení na neočištěnou pleť a opláchnutí po třech minutách je vážně rychlovka a pro lidi mého typu, co na den nesnesou krémy, tudíž nemůžu pleť ráno nijak důkladně čistit (aby nebyla přesušená), je to možná jediné řešení ve smyslu aspoň něco po ránu udělat. Stejně jako pro celého Havlíka platí, že se mi moc líbí přírodní složení :)

Avon vůně Eve Confidence: tahle vůně se mi moc líbí. Je sladká, výrazná, ženská, ale zároveň šťavnatá a žádný bolehlav. Bohužel výdrž mizerná, takže si ji nekoupím.


To by bylo za uplynulé dva měsíce vše. Je toho o dost míň, než jsem čekala :D Ale jsem hodně ráda za to, že jsem prošla ty vzorečky, které mi všude překážely. Nic slibovat nebudu, protože se znám, ale zkusím napsat další článek dřív jak za měsíc :D Nápady by byly, jen čas na realizaci poněkud zaostává.

Hlavně mi napište ten tip na funkční antiperspirant, co nedělá fleky!

Hezký zbytek svátků a do nového týdne vykročte pravou nohou :)

14 komentářů:

  1. Já jsem spokojená s antiperspiranty od Rexony nebo Adidas Action 3, fleky na tričku jsem nezaregistrovala a funkční mi taky přijdou, ale spíš to chce zkoušet, každému sedne něco jiného. Ten čokoládovo-kokosový sprchový gel od Avonu teď používám, už jsem skoro na dně, vůně se mi zatím neomrzela, tak to možná taky vidím na opakovaný nákup:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, kouknu na Rexonu a Adidas :) Určitě jsem už dřív nějaké měla, ale nepamatuju si je. Můj nákup by se případně opakoval až na podzim, protože teď už jsem natěšená na svěžejší vůně a sprcháčů mám zásoby ještě z loňska :D

      Vymazat
  2. Držím pěsti ve zdolávání studijního roku :-) Koukám pěkné spotřebováno. S jediným produktem mám zkušenost se šamponem od Yves Rocher. Tohle je jediná řada, která mě od této značky mým vlasům vyhovuje. Antiperspirant ti nedoporučím, neboť více jak rok používám jenom kamencovou sůl.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mamce tenhle šampon taky seděl :) Tu sůl musím víc prozkoumat :)

      Vymazat
  3. Jupí, konečně spotřebováno :-)
    To je teda úvod, ty rozpadlé kalhoty mě pobavily :-D Já mám doma dost oblečení, do kterého se aktuálně nevejdu, ale pořád si říkám, že je škoda takové pěkné kousky vyřadit a že do toho jednou určitě zhubnu :-D Oblečení se mi totiž vůbec neničí, maximálně se mi třeba prošoupou punčocháče nebo leginy, takže mám doma spoustu oblečení 5 i více let a furt je pěkné, ale zároveň vůbec "neubývá" :-D
    Vzorečky jsem protřiďovala před pár lety taky, furt jsem je jen sbírala a hromadila a nakonec jsem si řekla dost, prostě je vypoužíváš :-D
    A jen tak pro zajímavost, kolik stojí ta drahá čokoláda? Mě už dlouho lákají čokolády od Mixit, vypadají luxusně, ale ta cena je děs...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by se taky nic neničilo, jenom u těch kalhot to odchází v místě, kde se mi třou stehna o sebe (mít tak tu pověstnou mezírku, to by bylo něco :D). Já jsem si naprosto jistá, že do ničeho nezhubnu a pokud, už se mi to stejně nebude líbit :D Ty jo s tou cenou jsi mě zaskočila, dlouho jsem tam za kamarádkou nebyla. Přesnou cenu ti zjistím a napíšu na FB. Ale tipuju, že kedvou stovkám to bude, možná i třeba 250. Ale fakt nevím. Jenom vím, že jsem v tom obchodě tenkrát prohlásila, že za ty prachy bych jí ani nejedla :D

      Vymazat
  4. Peeling Dermacol jsem měla a byl fajn, i když bych snesla trochu ostřejší. A antiperspirant Nivea používám už roky a jsem maximálně spokojená, taková moje stálice.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostřejší by mi taky nevadil, ale tahle hrubost mi stačila :) Tak já nevím, kde je chyba, možná mám divné oblečení nebo nejsem schopná antiperspirant správně použít :D

      Vymazat
  5. Ulala, nový článek, to ráda vidím :) Jak jsi říkala v úvodu, že se teď dají v obchodech sehnat docela hezké kousky, tak za sebe jedině souhlasím, miluji krajky a květinový potisk a ten je teď naprosto všude, takže moje srdce plesá :D Intimní gel od Havlíka jsem taky měla a navzdory vynikajícím recenzím mě nějak nepřesvědčil, nevím čím to je. Silver šampon od Schaumy jsem si chtěla pořídit právě jenom na zesvětlené konce, tak to ještě promyslím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kytičkám zatím úspěšně odolávám :D Ne že by se mi nelíbily, ale když už jsem něco s tímto vzorem měla, nenosila jsem to zas tak často. A na pár letních kouscích tenhle motiv mám :) Krajce už jsem neodolala a koupila jsem si v HM obyčejné triko pudrové barvy, které má krajkovou vrchní část:) Ale pořídila jsem pruhy a puntíky, takže na mě změna, nic jsem s tímto vzorem neměla. Možná existují i podobné gely za menší peníz než Havlík, ale já jich ještě tolik nevyzkoušela, takže se mi hůř porovnává. Kdyby sis tu Schaumu přece jenom pořídila, tak budu zvědavá na další názor :)

      Vymazat
  6. Ahojky Jani, máš pravdu, čas hrozně letí. To je dobře, že jsi udělala úklid ve skříni, já taky a vše, co mi nesedělo nebo jsem už dlouho neměla na sobě jsem dala dál, nemá cenu to doma shromažďovat. Souhasím, že v obchodech jsou teď pěkné kousky. Já se těším, že pojedu do Primarku, takže teď do obchodů moc nechodím. Naposledy jsem byla s kamarádkou na začátku března v sh a nakoupily jsme spoustu krásných kousků, nejlepší úlovky. Ze spotřebovaných produktů se mi určitě nejvíc líbí čokoláda :D měla jsem sprchový gel cukrová pusinka a voněl fakt božsky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru :* Myslím, že aspoň jednou za dva roky je takový úklid důležitý a doufám, že tuhle "tradici" budu schopná dodržovat. Zatím mi nic z toho nechybí, což je důkaz, že jsem vytřídila správně :) Já právě dlouho nebyla, takže teď si to o to víc užívám :D Běhání po obchodech a zkoušení oblečení mě nikdy nebavilo, ale zatím jsem byla 2x a ještě jednou bych ráda šla, ale časově to už moc nevidím :( Někdy je prostě období, kdy se nakoupit dá, jindy půl roku nic. Jo, čokoláda byla pecka :D

      Vymazat
  7. Tahle čokoládovo pomerančová edice od Dermacolu je boží.. hlavně ta vůně! Ale peeling jsem teda ještě nezkoušela, to vidím prvně. Jinak Krásnou slečnu jsem měla, pořídila jsem si ji na problematickou pleť a bohužel mi připadalo, že se mi po tom ještě zhoršila.. radši jsem ho přestala používat a dala ho mamce, které vyhovoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám doma z té řady sprcháč, tělové mléko a krém na ruce. Tělové mléko už jsem kdysi měla a bylo fajn. Ale za mě je asi nejlepší právě ten peeling :) To jsem ráda, že mi Krásná slečna nijak neuškodila. I když řešit suché šupinky bylo ráno taky k vzteku, když jsem se potřebovala rychle namalovat :(

      Vymazat