úterý 31. října 2017

Spotřebováno za říjen 2017

Hezké halloweenské úterní ráno :) Slavíte tento svátek? Mně se hrozně líbí to převlékání do kostýmů, ale moc nejsem na party akce, takže se nikam nechystám :D


Ať tak či tak, času neunikne nikdo a je tu konec měsíce, se kterým se pojí další várka spotřebovaných produktů. Není jich moc a zařadila jsem i vzorečky, ale je tu i pár kousků, které už jsem měla hrozně dlouho a jsem ráda, že jsou pryč.


Šampon a balzám Alcina Hyaluron 2.0 - oba produkty moc krásně voněly, jemně, čistě a svěže. Vůně mi byla povědomá, ale nevím, z jaké kosmetiky. Šampon mi vyšel přesně na jedno umytí. Vlasy si šamponuji 2x a tento napoprvé moc nepěnil. Podruhé ale napěnil hodně, takže jsem s ním vystačila. Balzám jsem měla na tři použití. Tohle kombo vlasy pěkně umyje, ale nezatíží, objem je fakt hezký. Ale ačkoliv řada obsahuje silikony, vlasy nebyly nijak světově uhlazené a balzám nerozmotal konečky úplně dokonale. Vůně se chvíli držela i v suchých vlasech. Celkově ale nemám potřebu kupovat celá balení.

Arganový olej Ryor - jedna z těch věcí, u kterých jsem ráda, že jsou pryč. Ačkoliv byl olej skvělý, měla jsem ho určitě přes tři roky. Stál lehce přes čtyři stovky, ale nelituji. Byl multifunkční, ale nejradši jsem ho používala na vlasy jako masku před mytím, klidně i na pokožku hlavy, a bez problémů se vymyl po dvou našamponováních. Byl ale moc fajn i po umytí v malém množství do konečků. Na obličej taky nebyl špatný, patřil mezi ty lehčí oleje. Na tělo mi ho přišlo škoda za ty peníze :D Za sebe arganový olej opravdu doporučuji. Neviděla jsem sice na pleti zázraky, ale za mě je to multifunkční olej. Pokud ho chcete ale jen na obličej, kupte menší balení, tohle je nekonečné. Abych nezapomněla, u arganu se hodně řeší, že často nevoní, tenhle mi ale přišel bez zápachu. A chtěla jsem udělat velký článek na oleje v mé beauty rutině a právě mi došlo, že jsem hned po focení obal vyhodila....se stane... :D Mimochodem obal je sklo s plastovým víčkem, takže pozor na rozbití (a taky na cesty nic moc).

Balea šampon s kokosovou vodou - šampon měl být hydratační a patří do nejnovější "lepší" řady, která obsahuje ještě nějaký citrusový a ovesný šampon (a k nim samozřejmě ladící kondicionéry). Kokos miluju, ale bohužel tahle vůně byla sladká a to nemám ráda. Účinky byl šampon lepší jak běžné řada a blížil se té profesionální řadě v tubách. Nicméně zázrak se nekonal, vlasy nijak extra nehydratoval. Koupila bych znova jen v případě, že by vůně nebyla sladká. Určitě chci ale vyzkoušet minimálně řadu s ovsem :) Balea je klasika, která neurazí, ani nenadchne. Poměr cena/výkon je ale super :)

Vitamíny na vlasy z DM - už ani nevím, kolik balení jsem měla. Nicméně výsledky se nikdy nedostavily, takže už si další nekoupím (nebo minimálně do doby, než budu zas zoufalá a rozhodnu se jim dát x-tou šanci) :D


Antiperspirant Rexona Maximum Protection - údajná drogerková hvězda ve své kategorii. Hvězda je maximálně podle ceny, protože stojí skoro 170 Kč. Antiperspirant je krémový, občas mi dělal světlé fleky a voní hezky. Zápachu brání, ale úplně suché podpaží jsem v největších vedrech neměla. Na můj vkus je to už hodně agresivní produkt a stačí mi i obyčejné značky jako Nivea nebo Dove. Občas jsem navíc měla obal opatlaný, takže krém se nějak musel dostat ven. Nutno uznat, že jsem Rexonu měla snad tři měsíce a používala ji vždy do práce nebo do školy, takže výdrž v tomhle ohledu slušná.

Holící strojek - nic speciálního, ale musím vám ho ukázat. Byl kdysi v nějakém výhodném balení s antiperspirantem Dove a musím pochválit, skvělé schopnosti i životnost, pokud zas tuhle akci budou mít, neváhám a nakupuju ve velkém :)

Svíčka Ikea - byly v balení další dvě, různé odstíny fialkové. Bohužel vůně sladce pudrová a nesnášela jsem ji hned druhý den, co jsem si je koupila :D Jinak mi svíčky Ikea stačí, jen se trefit do vůně. Taková vůně štrúdlu je třeba naprostá pecka :)


Růžová voda Purity Vision - údajně by měla pleť zklidňovat, hydratovat, fixovat makeup, ale také třeba redukovat tmavé skvrnky nebo bojovat proti vráskám. Nemůžu o ní říct, že by mi dělala s pletí zázraky, ale nějak jsem si na ni zvykla a měla jsem už dvě balení a asi si koupím další. Jediná nevýhoda je cena a taky nemám ráda vůni růží, i když s touhle jsem se už sžila. O fixaci makeupu samozřejmě nemůže být řeč, ale pokud mám třeba pleť trochu podrážděnou po masce nebo lehce sušší, zdá se mi, že voda trochu zavlaží a uleví od nepříjemného pnutí. A taky olej se na téhle vodě vstřebává rychleji.

Slupovací maska Pilaten proti černým tečkám - měla jsem téhle masky přes 10 pytlíčků a prostě nic. Bolí to jak prase, sundá mi to chloupky a odumřelé šupinky kůže. Po napaření je to trochu lepší a vytáhne to i malinko ty póry, ale nic, co by za tu bolest stálo. Nevím, kde dělám chybu, když to v těch videích na youtube vytáhne všemožný hnus :D Nicméně pleť je pak hezky jemná a matná. Pokud by vás tahle legendární maska zajímala, seženete tyhle pytlíčky nově i v Tetě. Jinak jsem spotřebovala dvě poslední balení, ale jeden obal se mi někam vypařil.

Balzám na rty Aphrodite - dostala jej mamka od kamarádky z dovolené. Jedná se tuším o krétskou přírodní kosmetiku. Balzám poměrně rychle mizel, ve větší vrstvě dělal bílý povlak. Nebyl nic extra, do hloubky nevyživoval. Spotřebovala jsem ho, ale jsem ráda, že je pryč. Přišel mi horší jak Labello a kvůli té bílé vrstvě byl mezi lidi nepoužitelný.

Balzám na rty Sundance - nebyl spotřebovaný, ale měla jsem ho už asi tři roky, tak je čas se rozloučit. Neopaluju se a běžně ve městě jsem si ještě nikdy rty nespálila, ale myslím, že OF nikdy neuškodí. Balzám hezky kokosově voněl a sladce chutnal, ale výživa nic moc. Musela jsem pak během dne nebo na noc použít i jiný balzám. Když jsem zkoušela používat jenom tento, měla jsem rty suché. Kdybych jela někam do tepla, určitě si balzám s OF koupím a tenhle za ty peníze špatný nebyl, ale k dokonalosti mu chyběla ta schopnost pořádné výživy.


Pudr Rimmel Stay Matte v odstínu 003 Peach Glow - legendární pudr, měla jsem několik balení v různých odstínech. Popravdě mi ale na odstínu nesešlo a sedly mi všechny. Samozřejmě jsem asi neměla nějaký super tmavý :D Pudr byl fajn, neměla jsem s ním problém. Zmatnil a byl jemně namletý. Mám teď ale pudr od Trend It Up a nevidím rozdíl, takže nemám důvod si tento kupovat znova. Až ale nebudu vědět, po jakém sáhnout, klidně si koupím tento. Mimochodem pudr, BB a řasenka jsou asi jediné produkty z dekorativky, co jsem schopná spotřebovat :D

Rtěnka Essence v odstínu 11 Nude Love - koupená v první éře nude vlny, cca tři roky zpátky. Naštěstí to není úplně ta korektorová šílená barva. Odstín je to pěkný, ale mně nesluší. Zesvětluje mi rty a to není nic hezkého. Navíc zalézá do rýh. Je krémová, výdrž tomu odpovídá. Měla jsem ji na rtech právě jednou a vím, že bych ji nenosila, takže je čas se rozloučit. Řekla si o ni kamarádka, tak třeba jí odstínově sedne.

Gel na obočí Alverde - pro mě skvělá věc, protože jsem líná na nějaké vykreslování obočí. Měl super konzistenci a z obočí nikam necestoval a večer jsem ho normálně odlíčila micelárkou. Jen odstín byl malinko teplejší, ale ke mně se i hodil, vlasy taky nemám studené. Nepředstavujte si žádnou oranžádu, jen že teď mám od jiné značky a ten je fakt studený. Byl to ale první produkt tohohle typu v mé sbírce a chci zkoušet další.


To je pro dnešek vše, pokud se chystáte večer na nějakou akci, tak si ji užijte a ať zazáříte v tom nejkrásnějším kostýmu :) Určitě mi napište, jestli máte s některým z produktů zkušenost :)

12 komentářů:

  1. Mně ta černá maska naopak sedla :-D Spotřebovala jsem teď podobnou slupovací masku Xiuzilm, kterou jsem si koupila v domnění, že je to Pilaten, a ta tak dobrá nebyla.
    Jinak mám v koupelně teď zrovna to modré holítko a taky si ho moc chválím :-D Mám ho už docela dlouho a pořád výborně holí a nerezne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že jsi s maskou byla spokojená a jsem ráda :) Tak aspoň víš, že pro Pilaten už můžeš do drogerie. Akorát jsem v letáku viděla jen ty pytlíčky. Já to holítko měla fakt neuvěřitelně dlouho, asi ani radši nebudu psát, jak dlouho :D Ale zas na svou obranu musím zmínit, že používám i epilátor, takže na klasické holení nedojde úplně často :D

      Vymazat
    2. To je fakt, díky za tip vlastně! :-) Já to holení taky nepřeháním :-D :-D Ale vydrželo fakt dlouho. Mám ještě jedno holítko v koupelně a to mi zrezlo snad za měsíc...

      Vymazat
    3. Nemáš za co :D Já v neděli koupila holítka pánská s tím, že mají být lepší, jak dámská :D Tak uvidím :D

      Vymazat
  2. Já mám z té Baleácké nejnovější vlasové řady šampon s citronem a mátou, zatím nevím, jaký bude, ale voní hezky:-) Docela jsem se divila, když jsem pytlíčkové masky Pilaten potkala v drogerce, ale nemám důvod si je kupovat znovu, to, že slupování bolí bych ještě překousla, ale kdyby to aspoň něco vytáhlo..bohužel ne, už nevím, co zkusit:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten citron s mátou bych brala na léto :) Přesně, bolest by se dala přežít, kdyby to něco dělalo. A já ty černé tečky fakt mám, takže to není tím, že by nebylo nic k čištění :D

      Vymazat
  3. veľmi by som chcela vyskúšať tú ružovú vodu, už som ju videla na rôznych blogoch len som sa k nej ešte nejako nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji za sebe doporučuju, i když není nejlevnější a při pravidelném používání docela rychle mizí. Jsem na ní už zvyklá, i když nic převratného nedělá :)

      Vymazat
  4. Holicí strojek jsem si taky moc vychvalovala a jak bych akci viděla, taky bych brala ve velkém, protože takhle obyčejná žiletka, byla ta nejlepší z těch obyčejných, kterou jsem zkoušela :). Škoda, že ty vitamíny u Tebe nepůsobí, u mě ano, to vidíš :D. Rexona MP mi dost bělila oblečení, teď jsem si koupila klasický tuhý deodorant od Rexona a jsem po dlouhé době 100% spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme sledovat a pak hned nakupovat :D Já mám teď Niveu, takovou tu na tmavé i bílé oblečení, ale zatím jsem nic černého neměla, tak nevím, jestli funguje. Rozhodně chci ale používat tuhé verze nebo krémové, protože mi přijde, že vydrží mnohem dýl a nezamoří celý byt :D

      Vymazat
  5. Jee tenhle gel na obočí od Alverde jsem taky v začátcích používala, když to byl snad jediný produkt v drogerce tohohle typu. Měla jsem ho moc ráda, ale už se k němu nevracím, právě proto, že je v nabídce širší sortiment a ty menší kartáčky mi na obočí vyhovují přecejenom víc :) Po růžové vodě jsem kdysi toužila, ale teď když už nějak odpadl ten boom okolo ní, tak ji ani nechci. Byl by to další krok v mé pečující rutině a na to já jsem moc lenoch :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ten kartáček problémy nedělal, spíš jen ten odstín nebyl ideální :D Ale při tom dnešním sortimentu se k němu vážně nemám důvod vracet, i když přírodní složení je vždycky plus :) Taky asi růžovou vodu zkusím vysadit. Spíš jsem se jen rozmazlila a je fakt dost drahá, takže až mi dojdou zásoby, zkusím žít s obyčejnou vodou a uvidím, jestli budu mít důvod koupit další :D Jako další krok v rutině to pro mě není, protože pod oleje stejně vodu používám :)

      Vymazat