úterý 5. dubna 2016

Spotřebováno za březen 2016

Hezký pozdní večer :) Březen už před několika dny skončil, tak jsem tu se spotřebovanými produkty :) Tentokrát nejsem se spotřebou nijak zvlášť spokojená. Kusově je to průměr a dodělala jsem hodně věcí, co se mi tu jen tak zbytečně válely, ale stejně mi ke štěstí něco chybí :D


Sprcháč Yves Rocher z vánoční limitky jsem dostala v balíčku k Vánocům. Voněl nádherně po vanilce a koření, krásně pěnil, pokožku nedráždil ani nevysušoval (ale já to zas tak neposoudím, když netrpím suchostí ani citlivostí). Nicméně jsem ráda, že už je pryč, protože ta vůně přece jenom jarní nebyla. Nevím, jak to máte vy, ale já bych potřebovala tyhle vánoční věci dostávat tak v listopadu, abych je stihla přes zimu dodělat :D  Celkově sprcháč hodnotím kladně a klidně bych brala další příští rok :)

Bi-Oil jsem si kupovala tak před dvěma lety, když o něm básnila Mia na Kissbooku. Shrnu to asi tak, že spotřeba je fakt malá, vstřebává se bleskově a krásně jemně pudrově voní. Bohužel s již vzniklýma striema (pozůstatek z dob dospívání, kdy jsem se začala zaoblovat - kdyby mě tenkrát někdo upozornil, že pravidelným promazáváním pokožky si pomohu, bylo by to dnes ok...) nic neudělal. Nové strie se mi netvoří, tak nevím, jak je na tom s prevencí. Ale něco mi říká, že by stačily i levnější oleje nebo tělová mléka. Jo a nepoužívala jsem ho pravidelně, jen na boky a hýždě ve dny, kdy jsem byla líná se celá mazat mlékem. Vzoreček jsem vyhrála v GA. Za mě je tento olej něco, co je sice fajn a příjemné, ale za ty peníze nic extra.


Biohar jsem nějak nebyla schopná používat pravidelně. Měla jsem asi dvě nebo tři balení, ale byla jsem zkrátka moc líná na aplikaci. Kdysi jsem zaznamenala, že mi po něm rostou takové ty jemné poletující vlásky, ale zázrak se nekonal. Možná si ho koupím, až zas nastane nějaká vypadávací krize a pak ho zkusím používat nějak víc, protože jsem na něj slyšela hodně chvály.

Mythic Oil jsem měla asi dva roky, takže sláva, konečně je pryč :D Špatný určitě nebyl, jen jsem ho měla vážně dlouho, takže mě omrzel. Moc pěkně květinovo kořenitě voněl a do vlasů se hezky vsákl, pokud jsem si ho nedala vyloženě několikanásobek běžné dávky. Obsahoval bohužel silikon, ale to mu odpouštím, protože konečky po něm vypadaly lépe a působil preventivně proti třepení a lámání. Chtěla bych víc používat oleje přírodní, ale ty mi v minulosti bohužel neseděly tolik jako tento. Možná si ho časem pořídím zas, pokud nenajdu nějakou náhradu :)



Krém Physiogel jsem si kdysi koupila s tím, že bude super jakožto mastnější produkt na vysušenou a podrážděnou pleť nebo někam do mrazu na hory. Složení bylo navíc fajn, bez silikonů. Jen jsem si tak nějak uvědomila, že se mi válí doma, protože těch stavů, kdy bych ho použila, moc není. Na horách jsem nebyla ani nepamatuju a běžně nemám pleť takovou, že bych potřebovala extra výživu nebo zklidnění. Dodělala jsem ho tedy na noc na nohy a ruce. Byl fajn, cítila jsem, že tvoří dobrý ochranný film, i když se déle vsakoval. Pro suchou a citlivou pleť tedy doporučuji :)

Depigmentační krém jsem si kdysi koupila v naději, že ho budu používat pravidelně, abych vyzmizíkovala skvrnky po akné. Omyl, krém obsahuje silikony a jako většina krémů mi prostě dlouhodobě nesedí a způsobuje pupínky. Nejradši bych ho vyhodila, ale jsem šetřivá, tak jsem ho dopatlala na ruce a ani na ty nebyl dobrý. Krátce po namazání jsem měla pocit, že byly sušší než před tím. Za sebe doporučit nemůžu.

Laidbare sérum nebo spíš olej jsem měla ráda, na noc na navlhčený obličej super záležitost, pro mě jsou oleje lepší jak krémy. Zázračně na mě bohužel nezapůsobil, ale pleť vyživil, pupínky rychleji hojil a nějaké menší dokázal zlikvidovat. Byl hutnější a trochu výživnější jak oleje Saloos, ale když porovnám cenu, tak bych ho už podruhé mít nemusela a Saloos mi bude stačit. Navíc se mi bohužel zkazil, takže se změnila původní levandulová vůně na fuj a domazala jsem jej na tělo. Jinak určitě špatný nebyl a klidně jej zkuste :)


Tabletky z DM s L-Carnitinem jsem si koupila spíš jako motivaci, když jsem ještě chodila cvičit. Nebrala jsem je dlouhodobě, takže vám k nim nic nenapíšu. Ale v létě budu pokračovat až budu chodit na kolo a pak dám vědět, jestli aspoň k něčemu jsou (i když tomu sama nevěřím).

Kartáček Sensodyne jsem si oblíbila. Byl hodně měkký a štětiny super tenké, takže byl hodně příjemný i na podrážděné dásně. Když jsem na cestách používala Curaprox, tak jsem se vždycky zděsila, jak i ten nejměkčí je v porovnání s tímto tvrdý. Bohužel čištění samotných zubů bylo třeba samozřejmě provádět déle, takže to bylo něco za něco. Ale klidně bych si ho ve slevě koupila zas, takže pro citlivé dásně můžu jedině doporučit :)


To by pro dnešek bylo vše. Nevím, kdy se zas dostanu k psaní, protože zítra toho mám hodně a pak odjíždím, ale příští týden zkusím něco vyplodit :) Zatím se mějte fajnově a dobrou noc :)

Znáte nějakého z mých spotřebovanců? :)

14 komentářů:

  1. Z vánoční limitky jsem měla krém na ruce, už jsem ho bohužel spotřebovala, ta vůně byla fantastická :).
    Jinak jsem z Tvých produktů nic nezkoušela, ale některé znám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém na mě ještě čeká, nějak jsem ho nestihla začít používat, takže si ho nechám až tak na listopad. Zkoušela jsem ho párkrát a bohužel mi přišel dost vodový a málo hydratační :(

      Vymazat
  2. S těmi vánočními produkty to mám přesně tak, vždycky je dostanu/koupím na Vánoce nebo těsně před nimi a používat kosmetiku s vánoční vůní v lednu, únoru nebo ještě později už nemá to kouzlo:-) Z limitky YR mám ještě nenačatý jablíčkový sprcháč, ale ten mi zůstane až do příštích Vánoc, teď už se mi do něj fakt nechce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je jediná dobrá taktika dostat to na Vánoce a začít používat až další rok :D Protože já fakt nejsem schopná něco spotřebovat třeba hned do konce ledna :D Jablíčko jsem tuším neočichávala :(

      Vymazat
  3. Mythic oil mám taky a mám ho už snad třetí rok, to balení je vážně velké. Docela mi vyhovuje, ale taky už se nějakým způsobem těším, až ho vypotřebuji a pořídím si zase něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď ráda, že ho máš :D Já načala dvoufázovej sprej z Avonu a nic moc, alkohol v něm snad ještě víc vysušuje, takže ve výsledku je to jako bych si na vlasy nic nedala. Ale dodělám ho, jsem šetřivá :D

      Vymazat
  4. Sprcháče od YR mají moc pěkné vůně, ale hned po umytí se z kůže hned vytratí a příjde, mi že pak z kůže cítit odér, jako bych se umývala bublifukem :D Nevím, jestli to tak mám jen já, ale měla jsem 3 vůně, 3 typy a všechny měly onen bublifukový podtón po smytí z pokožky.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se naopak zdá, že ta vůně celkem drží. Teda rozhodně líp jak Balea :D Měla jsem ještě nějaký s magnolií a taky pak voněl hezky. Ale teď, kdybych měla nějaký další, bych se na tu vůni zaměřila, protože je to hodně zajímavý postřeh :D

      Vymazat
  5. Mě ten Mythic Oil neoslnil. Nebyl špatnej, ale z těch drogérkových silikonových olejů mi víc seděl Glisskur.
    Bi-Oil bych taky chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Glisskur taky hodlám zkusit :) Podle mě ten Bi-Oil zas tak extra není, ale doufám, že bude recenze, jestli se k němu dostaneš :)

      Vymazat
  6. Ty jo, jsi snad první člověk, u kterého vidím kartáček na zuby ve vypotřebovancích :D, ale nevadí, aspoň jsi originální :)! Jinak tentokrát jsem nic z výběru nic nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hele já ten sprcháč z vánoční limitky ještě mám, je mi fakt líto ho používat, protože je tak boží :D Asi ho nechám na září/říjen. Jinak ten kartáček mě překvapil, ještě jsem ho u nikoho neviděla :D

    Novinky v drogériích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No v tom říjnu by byl ideální, akorát v tu dobu na mě leze ta vánoční nálada :D

      Vymazat