středa 24. února 2016

První dojmy: L´oréal na barvené vlasy

Hezký večer :) Dneska výjimečně takto pozdě, ale přes den jsem nějak nebyla schopná :D Byla jsem poprvé na bodystylingu (koukněte na YT o co jde, já to dřív taky neznala), tak se ráno asi nepohnu :D Dneska to bude taková bleskovka, protože zítra mám celý den školu a večer odjíždím a vracím se až v neděli večer.

V názvu článku jsou první dojmy, ale zároveň to budou i dojmy poslední. Sadu jsem totiž koupila mamce, tak jí ji nechci moc krást. Přesto jsem si řekla, že by byla škoda se s vámi nepodělit o své poznatky. Jinak za šampon jsem v kadeřnictví dala cca 300, za masku skoro 400. Ale ceny se budou lišit salon od salonu a nejlevněji nakoupíte samozřejmě na internetu.

Měla jsem požadavky, aby to bylo na mamky zničené barvené vlasy, ale zároveň aby to moc nezatěžovalo, protože má mikádo a tudíž si masku musí dát blízko k hlavě, ať chce nebo ne.


Obaly se mi moc líbí, světle růžová barva je moje oblíbená, navíc jsou nepřeplácané. Balení masky v kalíšku je super, protože se dá spotřebovat celá bez stříhání tub. U šamponu mě mrzí, že půjde těžko postavit na víčko, což ztíží dolování zbytků. Ještě je nutno dodat, že oba produkty krásně voní. Sladce, ale zároveň neotravně. Dlouho jsem přemýšlela, co mi vůně připomíná, a je to klasický práškový jahodový pudink. Vím, ten voní dost chemicky a vlastně ho moc nejím, ale tady se mi ta vůně hrozně moc líbí a masku mám vzhledem ke konzistenci chuť i sníst :D

Ale začneme od začátku, tedy šamponem. Má středně hutnou konzistenci a k napěnění ho stačí minimum. Vlasy krásně umyje a na běžný stupeň mastnoty mi stačí jedno šamponování.



Maska je gelovokrémová a opět jí stačí malinko. Nanáší se po šamponu do vlasů vysušených ručníkem, což je pro mě poměrně otravné, ale určitě je to fajn, protože nestéká. Myslím, že se má nechat působit dvě minuty (etiketa s návodem se mi rozpustila a smyla), ale čím dýl, tím líp. Bohužel se z vlasů trochu hůř vymývá, než bezsilikonové produkty, ale to je jen o zvyku.



Oba produkty budu celkově hodnotit společně, protože jsem je vždy používala najednou. Vlasy mám pak příjemně hladké, ale ne vyloženě jako "vyžehlené". Objem je průměrný. Ale co je pro mě největší překvapení, je doba pocitu čistých vlasů. Normálně si vlasy umyju večer, druhý den jsou ok a ten další ten ráno už bych si je pro dokonalý pocit nejradši myla zas. S tímhle kombem mi vlasy vydrží pěkné mnohem dýl a ty dva dny mám fakt pocit, že jsou čisté. A to se u mě nestává často. Efekt na barvu vlasů hodnotit nemůžu, protože je barvené nemám. A co se konečků týče, snesla bych o trochu větší výživu, protože je mám poměrně suché a už se blíží stříhání (ale chápu, že je to daň za to nezatěžování). Samozřejmě nevím, co by maska udělala při delším používání, ale určitě taková Absolut repair byla mnohem výživnější (ale zas vlasy víc zatěžovala). Složení je tedy hodně chemické včetně silikonů, kterým se snažím vyhýbat aspoň u šamponů, ale tady to fakt neřeším, když jsou výrobky super. No asi bude něco na tom, že je jiná chemie v drogerce a jiná u profi produktů.

Za sebe tedy tuto sadu rozhodně doporučuji klidně i na nebarvené vlasy. Já sama se asi dám na profesionální vlasovku, pokud se mi vlasy nezlepší po dodělání všech zásob šamponů a masek, co mám.

Používáte na vlasy produkty z drogerie nebo si radši připlatíte? :)

4 komentáře:

  1. Většinou používám drogerkové šampony, výběr celkem slušný a za fajn peníze, ale když je řeč o Lorealu, tak mám fakt hodně ráda řadu Lumino Contrast, na vlasy zesvětlené melírem je to fakt zázrak:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že jsem o tom nevěděla dřív, když jsem ještě melír měla :( Jinak taky mi drogerka nevadí, dokonce z drogerky není podle mě nad obyč Baleu, klasiku se silikony z drogerky jsem už delší dobu neměla.

      Vymazat
  2. Jee na bodystyling jsem chodila tři semestry, ze začátku jsem si myslela, že tam vypustím duši, ale moc mě to bavilo :) Já se spokojím s vlasovou péčí z drogerie, momentálně se na mém "vlasovém wishlistu" nachází značka Aussie a Bione :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla 2x, ale už chodit nebudu. Nebylo to pro mě v ideální čas a některé cviky mi úplně nevyhovovaly na kolena nebo nízký tlak. Mně Aussie moc nenadchlo, ale je fakt, že jsem zkoušela jen jednu řadu a možná v budoucnu zkusím i jinou. Na vlasovku Bione se taky chystám :)

      Vymazat