pondělí 7. září 2015

Samo-konzervační Mask of Magnaminty od Lush

Ahoj :) Dneska se konečně podíváme na zoubek masce, kterou používám už hodně dlouho. Dokonce jsem dřív měla tuším dvě balení klasické verze, ale rozhodla jsem se zkusit novinku, kterou je samo-konzervační varianta.


Obal je typický pro značku Lush. Jednoduchý černý kelímek (vzhledem k hutnosti masky ideální obal) s bílými nápisy a nesmí chybět podobizna tvůrce. Balení nemám co vytknout. Vše potřebné najdete už na kelímku, takže nemusíte googlit informace. Navíc za určitý počet kelímků (tuším 5), které přinesete zpátky do obchodu, dostanete zdarma čerstvou masku. Obalů mám doma aspoň 12 a ještě jsem nebyla schopná je vrátit :D


Jak hlásá už víčko, maska je primárně čistící. Tedy teoreticky perfektní na mastnou a problematickou pleť. Ale to by měla být i verze původní, takže by bylo asi fajn na úvod zmínit, v čem se liší. Nová varianta obsahuje víc medu, tudíž je lepkavá a na obličeji nikdy nezaschne. Je fajn, že tím pádem nijak nepne ani neopadává na sešit (klávesnici....). Ale zas se na ní lepí pořád vlasy. Také by měla být tato "novinka" víc hydratační, a přesto si zachovávat čistící schopnosti.


Maska se používá zcela klasicky, jako většina produktů tohoto typu. Já ji ze zvyku nanáším na navlhčenou pokožku, ale myslím, že zrovna u této by to nebylo ani třeba. Nechávám ji na pleti klidně půl hodiny. Při opláchnutí se dá použít jako peeling, ale já ji většinou smývám pomocí houbičky, aby mi voda netekla do rukávů.

Tip na skladování: pokud máte masku v lednici, prodloužíte trvanlivost o další tři měsíce, což je určitě praktické. Jinak doporučuji koupit spíš menší balení, já budu mít problém tohle spotřebovat.


Maska má zelenou barvu a výraznou vůni máty. Díky tomu se umocní čistící pocit, ale pokud mátu nesnášíte, maska vás pravděpodobně zabije. Jak už jsem psala, na pleti je hodně příjemná. Bohužel nemůžu říct, že by byla zázračná. Trochu vyčistí, ale ne že by se mi po ní pupínky nedělaly. Černé tečky trochu vyzmizíkuje, ale spíš jen zesvětlí, než že by je zničila. Hydratační schopnosti bych jí úplně nepřisoudila, spíš jen vážně nevysušuje a to je u čistící masky fajn.


Celkově jsem s maskou spokojená (i když na zimu ta máta bude asi docela smrťák), ale znovu si ji už nejspíš nekoupím. Možná někdy v budoucnu se mi zasteskne a vyberu si klasickou verzi, která mi přijde v čištění malinko účinnější. Bohužel maska stojí ve velkém balení čtyři stovky a to je docela hodně. Vlastně pořád nemám úplně jasný názor. Je fajn, ale chybí mi tam to něco navíc, abych ty peníze obětovala.

Co vy a Lush?

14 komentářů:

  1. Já s Lush nemám žádné zkušenosti, ale o této masce jsem četla už hodně recenzí.. jenže jsem líná masky používat a tak nemá cenu, abych si jí kupovala..
    Lovies 47
    Zvu tě na GIVEAWAY o knihu, náhrdelník a pleťovou masku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi fakt ne :( Ale můžeš si opatřit třeba jen vzoreček :) Já se snažím používat masky pravidelně, ale občas jsem taky líná :D

      Vymazat
  2. Od Lushe nic nemám ale láká mě:)
    verranda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě něco zkus. Bohužel nemůžu říct, že bych tam objevila nějaký mega zázrak, ale kromě pleťových vod mě ani nic nezklamalo :)

      Vymazat
  3. čítam na ňu skoro samú chválu, musím ju konečne vyskúšať :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do toho jdi, aspoň pro vzoreček se vyplatí zajít :)

      Vymazat
  4. Je to nejlepší maska, kterou jsem kdy vyzkoušela! Měla jsem vzoreček a jediné, proč ji nemám v plném balení je, že zas tak masky nepoužívám a bála bych se, že ji nestihnu spotřebovat:/
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já mám s tou spotřebou problém a to ji používám aspoň 2x týdně :( Ale myslím, že malé balení uchovávané v ledničce zvládneš :)

      Vymazat
  5. mátovou vůni mám naopak moc ráda, určitě zkusím aspon vzoreček, maska vypadá totiž skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji spíš na léto, v zimě je to trochu šok :D

      Vymazat
  6. Mně moc láká, až se dostanu do Prahy určitě si ji koupím a alespoň vyzkouším - ale je pravda, že do používání masek se taky musím nutit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je třeba si najít pevný řád a určitě si dny na "maskování", to u mě funguje :D

      Vymazat
  7. Maska Vás pravděpodobně zabije :D :D

    Já jsem ještě od značky vůbec nic nezkoušela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela jsem to napsat upřímně :D To je škoda, za zkoušku tahle značka určitě stojí :)

      Vymazat