středa 1. dubna 2015

Spotřebováno za březen 2015

Hezké středeční odpoledne :) Je to neuvěřitelné, ale další měsíc je pryč. To znamená, že jsem tu se Spotřebováno.


O kondicionéru Aussie jsem psala recenzi někdy o Vánocích a můj názor se bohužel nezměnil. Obyčejný předražený kondicionér. Vlasy uhladí a jdou po něm lépe rozčesat, což je fajn, ale na to mi stačí Balea.

Bylinný šampon Ryor byl fajn (to si ostatně můžete přečíst v nedávné recenzi). Vlasy dobře umyl a nezatěžoval, takže byly pěkně nadýchané. Ale to je trochu málo za ty peníze, takže už si ho nejspíš nekoupím. Pantene Aqua Light nebo Balea vyjde levněji.

Sprej na ochranu před sluncem Oriflame vyhazuji, i když je ho ještě víc jak půlka. Kupovala jsem ho hrozně dávno, možná tak před pěti lety. Měla jsem jet k moři, ale než sprej dorazil, byla jsem už od moře zpátky. Sprej hezky voněl, letně kokosově. Na obalu píší, že je to bezoplachový kondicionér, tudíž by měl vyživovat a vlasy by měly jít lépe rozčesat. Omyl. Byl to horor. Nevyživoval ani náhodou, naopak šíleně slepoval, takže vlasy skoro nešly učesat. Pak jsem ho vždycky v létě vytáhla, ale použila ho párkrát, takže další sezona nebude žádné "co kdyby náhodou" a poletí do koše.


Tabletky Biosil. Stojí kolem 60 Kč za 60 tabletek, takže cena fajn. Tohle balení jsem nezobala úplně denně, takže aktuální výsledky nemám, ale už jsem je v minulosti měla, brala jsem je pravidelně a výsledky jsem taky nezaznamenala. Doufala jsem, že mi pomohou s hrozným padáním vlasů, ale nic se nedělo.

Momentálně užívám vitamíny z DM Das Gesunde Plus Haar Vital Komplex. Právě jsem dodělala první platíčko ze tří, tzn brzo na nějaké závěry, ale aspoň vidíte, že zobu fakt poctivě.

Balzám je ještě z přelivu Casting Creme Gloss, který jsem si dávala někdy začátkem prosince. Balzám je boží, sice silikonová bomba, ale krásně vlasy uhladí a jsou pak jemné. Jedinou výtku mám k balení, které je hodně pevné, takže produkt jde těžko vydolovat.


Gelová slupovací maska Ryor mi nesedla. Byla to má první a zatím i jediná slupovací maska. Neměla jsem ráda ani to nanášení, protože měla lepivou medovou konzistenci a já už odmalička nesnáším lepivé věci. Při zasychání nijak nepříjemná nebyla, za to slupování bylo horší. Nejdřív mi vůbec nešla sloupnout v kuse a sundavat ji po kousíčkách bylo neskutečně otravné a ještě to bolelo. Pak jsem masku delší dobu nepoužívala, ale když jsem se k ní vrátila, najednou mi šla sloupnout hezky vcelku. Ovšem bolestivost byla stejně nepříjemná, krom toho do hloubky mi pleť rozhodně nevyčistila. Po sundání byla pokožka jemnější a matná, ale to je tak všechno. Mírné zarudnutí rychle odeznělo. Tuhle masku si už určitě nepořídím, ale nějaké jiné slupovací bych se ze zvědavosti nebránila.

Hurá, konečně jsem dodělala i Avokádovou masku od Freemana. Recenze už byla, takže stručně: zmatnila a zjemnila pleť, ale taky neskutečně podráždila (byla jsem rudá klidně i hodinu) a do hloubky nevyčistila. Ještě mám od téhle značky koupenou citronovou, ale upřímně už se ani netěším, když mě zatím všechny freemanovské masky zklamaly.

Gel na lokální ošetření pupínků od Essence mě nezaujal. I když jsem ho plácala na pupínek celý den, ani s ním nehnul. Maximálně trochu pomohl urychlit sušení stroupku, ale to bylo tak všechno. Gel ani nebyl cítit alkoholem, takže mu nemůžu přičíst žádné dezinfekční účinky a další si rozhodně nekoupím.


Zbavuji se také dvou produktů z testovací řady Bioderma Hydrabio, konkrétně séra a krému. Recenzi z doby testování si můžete přečíst tady. Po napsání recenze jsem nevím proč tyto produkt přestala používat. Chtěla jsem je ale už konečně dodělat a bohužel musím své závěry z léta trochu přehodnotit. Stále platí, že na pleti jsou příjemné a rychle se vstřebávají, ale po celém dni mi ucpávají póry a do večera mám zaručeně pár nových pupínků. I když jsem oba produkty zkusila používat i zvlášť a rozhodně ne každý den, stejně mi nesedí. Takže za mě pro problematičtější typ pleti rozhodně nedoporučuji. Zbytečky věnuji nejspíš mamce.

Makeup Synergern (Rossmann) mi koupila mamka už hooodně dávno. Samozřejmě se netrefila a odstín je šíleně tmavý, takže jsem MU ani nezkoušela.


Antiperspiranty Dove miluji, takže mi vyhovoval i tento. Pocení zabránil, ale vůně nic moc. Nazvala bych ji pudrovou až neutrální, ale já mám ráda parfemaci Original. Tahle verze mi už ke konci lezla hodně na nervy.

Zubní pastu Sensodyne mi doporučila zubařka na mé citlivé zuby (na sladké, ku podivu ne na teplé a studené). Zrovna byly v Kauflandu slevy, tak jsem si pořídila hned tři balení. Na zuby je fajn. Samozřejmě, pokud si dám citrusy a pak čokoládu, tak mě nespasí, ale špatná není. Bohužel mě skoro každá pasta štípe do dásní a jazyka a tahle to dělá taky. Pokud si sliznice nerozdráždím například kořeněným jídlem, není to špatné, ale občas to bylo fakt nepříjemné. Každopádně se zas musí nechat, že pasta pěkně osvěží, na rozdíl třeba od jemného Elmexu. Obsahuje nějaké drobné částečky, které vyčistí zuby, až na nich kartáček vrže. Nejspíš to nebude nejšetrnější, protože na obalu píšou, že lze s pastou čistit maximálně 2x denně. Ale mě to nějak netrápí, stejně většinou používám Sensodyne ráno a v průběhu dne a večer Elmex.



Zkoušely jste něco z toho?

8 komentářů:

  1. Já jsem měla jen ten balzám z přelivu a ten mi vyhovoval :) Já sama už ty vitamíny z DM mám 3. krabičku, vitamín jím každý den fakt poctivě a na vlasech vidím obrovský rozdíl - pevnější a hlavně rostou :D !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě potěšila, snad u mě budou fungovat stejně :)

      Vymazat
  2. S názorem na tu slupovací masku od Ryoru s tebou naprosto souhlasím, taky mi nevyhovovala. Naopak řada hydrabio od Biodermy je pro mě ideální, zejména na podzim a v zimě a to jejich sérum jsem si naprosto zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně kromě růžové micelárky od Biodermy nic nesedlo :(

      Vymazat
  3. No vidíš, pěkná spotřeba! :-D Žádná bída. Slupovací masku doporučuji od Rival de Loop, hezky vyčistí a zmatní pleť. Teď mám nějakou jantarovou od Baley a taky výborně čistí a zmatní, ale šíleně alkoholově smrdí, až mi slzí oči.
    Jsem zvědavá na tvé dojmy z citronové masky od Freemana :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip na masku RdL, od té značky jsem ještě nic neměla. Ta Balea mě moc neláká, mám na tohle dost citlivé oči. Na citronovku to jen tak nevidím, načala jsem MoM od Lush :D

      Vymazat
  4. Včera jsem poprvé vyzkoušela avokádovou masku a říkala jsem si, proč jsem tak rudá??? Aha, to bude tou maskou, no ještě, že jsem si nepořídila to veliké balení. Díky moc za krásný článek.
    Zvu Tě na svůj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To jsi mě potěšila, že nás je víc, co vypadáme po použití jako indiáni :D Jednou jsem si masku dala a za hodinu jsem měla jít ven, vůbec to podráždění neustupovalo, takže jsem musela procházku odvolat :D Zkrátka poučení, že si nemám dávat masky před odchodem ven :D

      Vymazat