neděle 22. února 2015

30 Beauty questions TAG

Hezké nedělní poledne :) Tentokrát jsem se rozhodla pro odpočinkovější víkendový program, a tím je tag, který v poslední době vídám snad všude.

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Nic konkrétního si nevybavím, ale nejspíš to bylo něco jako lesk na rty. Měla jsem velmi těžké kosmetické začátky, protože mamka je z vesnice, nikdy se nemalovala (šťastný to člověk, má světlé oči a výrazné tmavé řasy, obočí i vlasy). Tím pádem tedy neviděla důvod, proč já bych měla být jiná a do dneška je kosmetika něco, v čem si totálně nerozumíme. Ona zkrátka nechápe, že na sebe něco patlám. Říká, že si jen zkazím pleť. Kéž by, kdybych měla pleť hezkou, nikdy bych nemusela používat ani korektor :D Každopádně zpátky k otázce. Máme jednu rodinnou známou, která byla vždy velmi pokroková, takže mi sem tam něco dovezla. Hádám, že jsem tedy svůj první kosmetický kousek měla od ní. Sama jsem si pak koupila dvě rtěnky v hrozném fialovém odstínu, které jsem sice na rtech nikdy neměla, ale ulítávala jsem na fialové :D A s prvními pupínky jsem si pořídila korektor. 

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Perfektní řasenka by měla řasy oddělit, zahustit, prodloužit, natočit a obarvit je na temně černou. Ještě jsem takovou neobjevila. Řasenky se mi těžko porovnávají, protože se snažím jich nemít moc najednou. Ale docela ráda jsem měla populární Rocketku od Maybelline. 

3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?
Make-up mám doma aktuálně jeden, ale stejně ho nepoužívám. Mám raději BB. Větší nedostatky pak kryji korektorem. Mám ráda přirozený vzhled a radši pár pupínků přiznám než mít na obličeji nějaké nánosy. Ale pokud bych našla nějaký dokonalý, klidně bych ho používala.



4. Oblíbená high-end značka?
Ehm, žádnou takovou kosmetiku doma nemám :D

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždy chtěla vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?
Viz předchozí otázka. Dokud si nevydělávám, vystačím si s drogerkovými značkami (ale docela mě lákají řasenky od Benefitu, řasenky mi vydrží hodně dlouho, takže kdyby nevyschly nijak rychle, možná bych do toho šla). Mám sice štěstí, že rodiče moje finance nijak nekontrolují a v podstatě si mohu koupit, co chci, ale bylo by mi blbé dát tisícovku za tvářenku jen tak. A jak už jsem psala, i kdybych na to použila peníze od babičky, mamka by to nikdy nepochopila. Kosmetice říká serepetičky (taky máte na tohle slovo alergii, jako já?). Jen jsem to napsala, už se ve mně vaří krev :D

6. Oblíbená značka z drogerie?
Podle mě má každá značka něco dobrého i špatného. Na sprcháče mi stačí Balea, šampony si kupuji od různých značek a s dekorativkou je to taky různé. Řasenky mám ráda od Maybelline, rtěnky od Rimmel. Ale nebudu to tu vše popisovat, bylo by to na dlouho. Zkrátka mám mix od všeho. 

7. Nosíš umělé řasy?
Nikdy jsem to ani nezkoušela. Na denní nošení se mi to nelíbí, na večer bych si je klidně vzala. Ale jsem dost nešikovná a děsí mě představa, že mi někde na veřejnosti upadnou řasy :D (nebo vlasy, nehty...)

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domova?
Nemám problém jít ven nenalíčená. Na nákup do Billy, do parku na pokec s kamarádkou...Ale do školy se samozřejmě nalíčím, o nějakých důležitějších akcích nemluvě. Možná bych byla línější, kdybych měla super pleť, ale většinou potřebuji aspoň BB a korektor, takže si u toho dám minimálně ještě řasenku.



9. Jakého produktu si nejvíc ceníš a opatruješ ho jako oko v hlavě?
Vzhledem k tomu, že nic extra drahého nemám, tak mě nic nenapadá. Možná parfém od Versace, ten se mi fakt líbí a vím, že další drahý parfém si jen tak nepořídím.



10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat make-up po jednom nebo jít na nákup jen jednou za čas a koupit produktů víc?
Něco dražšího bych si nejspíš kupovala po jednom kuse, ale takhle si spíš udělám seznam a koupím si toho víc. Jsem líná chodit do drogerie kvůli každé věci zvlášť :D V poslední době stejně ani nenakupuji a spíš se snažím dodělávat zásoby. Jen si chci pořídit nějakou kvalitní paletku v neutrálních odstínech, něco jako Naked. Ale klidně i jinou značku, hlavně kvalitní. 

11. Máš "kosmetický rozpočet" nebo utrácíš, jak se ti zachce?
Jak už jsem psala, nevydělávám si, takže se snažím šetřit. Nedostávám ani kapesné, ale jinak si o peníze mohu kdykoliv normálně říct. Ale větu mami, potřebuju prachy na rtěnku, bych ani nedokázala vyslovit. I peníze například od babičky se snažím využít rozumně, takže bych je nedala za tvářenku Chanel a podobně.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Bohužel se nechám snadno ovlivnit, takže ano :D Vidím slevu a prostě nad tou věcí začnu uvažovat, i kdybych si toho před tím ani nevšimla :D Ale třeba u Yves Rocher už to umím krotit :D Na druhou stranu pokud něco fakt potřebuji nebo hrozně moc chci, nečekám na slevu. 

13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ ani nejčastěji?
Samozřejmě pečující typu antiperspiranty a šampony. Co se dekorativky týče, tak v poslední době asi nejvíc věci na rty.



14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš ani vystát?
Co jsem tak četla tyhle tagy u ostatních, převažovala Mary Kay. S touhle značkou nemám jedinou zkušenost, takže nemůžu posoudit. Obecně nemám ráda ty otravné značky, co mají stánky v obchoďácích, vrhají se na lidi, čapnou jim ruce a začnou jim leštit nehty (viz NevO, taky jsem se jednou nechala chytit a do dneška mám trauma, dokonce jsem se nechala ukacat na koupi mýdla ze soli a bahna a ještě jsem ho ani nezkusila). A pak moc nefandím katalogové kosmetice, kde jde všechno přes jejich Avon Lady či jiné Lady. Už odmala mám vzpomínku, jak vždy na konci reklamy hlásili, ať kontaktujeme svou Avon Lady. Z vlastní zkušenosti vím, že kdo tohle dělá, tím většinou otravuje celé své okolí a všem cpe katalogy. 

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (olovo, sulfáty, parabeny...)
Tak samozřejmě je příjemné, když je kosmetika méně jedovatá. Ale rozhodně to není tak, že bych si neumyla hlavu šamponem se silikony nebo parabenem. Na pleťové krémy jsem poměrně náročná a zatím mi žádný nesedl, takže volím oleje, které jsou přírodní. Zkoušet nějakou čistě přírodní dekorativku mě neláká, ale až dodělám zásoby, chtěla bych zkusit šampony Alverde. Hodně se mi totiž mastí vlasy, tak chci změnu.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Klasicky drogerie. Nejčastěji chodím do DM, ani nevím proč (ale jedním z důvodů bude určitě Balea). Do Rossmanna chodím občas pro něco, co v DM neseženu. A velmi ráda mám i Tetu, kde kupuji v akcích například antiperspiranty.

17. Péče o pleť: zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Divně položená otázka. Rutinu si zachovávám ve stylu čistící gel, micelárka/tonikum, peeling, olej... Ale značky ráda střídám a zkouším nové věci.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Zkoušela jsem jenom Lush, takže nic jiného jmenovat nemůžu. Ovšem ani od Lush jsme neměla nic vyloženě jen na tělo, takže asi tak... Ve sprše si vystačím s Baleou.

19. Kdybys od teď mohla nakupovat a používat jen jednu značku, která by to byla?
Z pečující kosmetiky mě žádná nenapadá, z dekorativky bych možná přežila na Maybelline. Mám od ní korektor, BB i oblíbenou řasenku.

20. Jaká značka má dle tvého nejpovedenější obaly?
Hrozně vtipné otázky, očividně cílené na luxusní značky, protože drogerie v obalech nevyniká. Z těch dostupnějších se mi líbí třeba tvářenky Bourjois. Jinak je to dost individuální, u nějakých značek se mi líbí obaly lesků, u jiných třeba řasenek.

21. Jaká celebrita má vždy dokonalý make-up?
Snad každá, když na to mají po ruce tolik profíků, ne? Upřímně to nijak nesleduji, ale líbí se mi, když jsou ženy na červeném koberci nalíčeny elegantně, žádná divočina, i když to třeba patří k jejich "obchodní značce".

22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Zatím jsem si objednávala na internetu jen jednou a bylo to na beautyville.cz. E-shop mohu jen doporučit :) Ale celkově si radši všechno pořádně okouknu a osahám, než něco koupím. Na internet tedy jen pro něco běžně nedostupného nebo v kamenném obchodě drahého.

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Nijak extra to nesleduji. Koukám jen na videa holek, které mají normálně i blog. A na líčící tutoriály koukám výjimečně.

24. Máš ráda multifunkční produkty jako stainy, lips and cheeks, shimmer bricks a další?
Žádný nemám a ani mě to neláká. Nevěřím, že by jedna věc mohla fungovat výborně na všechno.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Těch fází by bylo :D Ale rozhodně neumím stínovat oči a ani dělat nějaké zajímavější linky.

26. Používáš primer pod oční stíny?
Ne, protože moc nepoužívám ani stíny, Ale asi si nějaký budu muset pořídit, protože když už ty stíny občas použiju,bylo by fajn, kdyby vydržely celý den.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Pokud si myju vlasy, tak šampon a masku nebo kondicionér. Jinak jen olej do konečků a občas suchý šampon.

28. Co používáš jako první - korektor nebo make-up?
Make-up.Tuhle otázku jsem nikdy nepochopila, zdá se mi logické, že při opačném postupu by se korektor rozmazal.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?
Určitě by mi to prospělo, ale nikdy nebudu mít odvahu. Přijde mi, že tam jsou lidi, co se líčí fakt dobře, jen se chtějí zdokonalit, a já bych tam vypadala jak blbec :D

30. Co na make-upu miluješ obecně?
Umí zakrýt to nehezké a zvýraznit to krásné. Navíc je to kreativní činnost, u které mohu vyjádřit například svoje pocity.

Budu samozřejmě ráda, když mi na pár otázek odpovíte v komentářích nebo pošlete odkaz na tag na svém blogu :)

8 komentářů:

  1. Moc hezký článek. U dost otázek se s tebou shodnu :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. aj ja mám doma len možno 2 makeupy ale používam ich len sem-tam :))
    Ginger´s Life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dřív používala hodně Affinitone od Maybelline a pak dlouho nic, ale nějaký ten MU se pro všechny případy doma hodí :) I když si myslím, že lepší je zakrýt jen to nejnutnější a radši pleť moc netrápit. Aspoň mně by tedy pravidelné nánosy líčidel nepomohly :D

      Vymazat
  3. Taky klidně budu mít na obličeji spíš pár nedokonalostí než masku. A ve více bodech bych asi souhlasila. Primer pod stíny si kup, je to šikovná věc. ;)
    A jinak mám tag už dlouho rozepsaný, ale asi ho zveřejním až za čas, až nebude úplně všude... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Časem si nějaký určitě koupím, až najdu ideální poměr cena-výkon :) Moc se mi nechce investovat, když si stíny dávám maximálně jednou týdně.

      Vymazat
  4. tento tag je super! :) škoda, že nie som taky kizmeticky guru! :)

    budem veľmi rada ak sa zapojíš do giveawey o nahrdelniky a naušničky :) Giveaway!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pozvání, ale výhru bych asi nevyužila, takže přenechám prostor jiným :) Já rozhodně nejsem taky guru přes kosmetiku, ale myslím, že do tohohle tagu vymyslí odpovědi každý :)

      Vymazat